28 Σεπ 2012

ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΑΤ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ




Έκαναν υπομονή πάνω από δύο χρόνια. Από την εποχή που έστελναν προειδοποιητικές επιστολές προς τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή. Είχαν δημοσιοποιήσει ότι εάν η αστυνομία δεν προστατέψει τις περιουσίες τους, τα σπίτια τους, τα παιδιά τους, τους ίδιους, θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Το έπραξαν την Τρίτη τα μεσάνυχτα. Πάνω από 150 Έλληνες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Πλατείας Αμερικής και γύρω από τα στενά που περικλείονται από τις οδούς Νιόβης και Λεμεσού, βγήκαν στους δρόμους. Κρατώντας ρόπαλα, σίδερα ακόμα και σκουπόξυλα, άνδρες και γυναίκες , νυσταγμένοι αλλά έξαλλοι ενώθηκαν και άρχισαν να κυνηγούν μέσα στο σκοτάδι όποιον λαθρομετανάστη έβρισκαν μπροστά τους. Η κίνηση ήταν περισσότερη αυθόρμητη και λιγότερο συντονισμένη αφού στο ανθρωποκυνηγητό συμμετείχαν ακόμα και νοικοκυρές με νυχτικές κρατώντας σκουπόξυλα στα χέρια.

Γύρω στα μεσάνυχτα της Τρίτης κάποιοι Έλληνες που γύριζαν στα σπίτια τους είδαν σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα και έξω από τα γραφεία κοινότητας Τανζανών που ζουν στην περιοχή, περίεργο αλισβερίσι και φοβερή φασαρία. Φέρεται να διαπληκτίστηκαν μαζί τους και να αντάλλαξαν απειλές. Σε λίγη ώρα πάνω από 100 κάτοικοι που πλήθαιναν άρχισαν να μαζεύονται στην περιοχή της οδού Νιόβης. Γύρω στη μία την νύχτα ο αριθμός ξεπέρασε τους 150 κάτοικους. Αιφνιδιαστικά και χωρίς εκείνη την ώρα να υπάρχει αστυνομική δύναμη, έτρεξαν προς τα γραφεία της κοινότητας και άρχισαν να τα πολιορκούν. Με ξύλα πέτρες και ρόπαλα έσπασαν την πρόσοψη ενώ την ίδια τύχη είχε και ένα γειτονικό μπαρ λαθραίων. Η επέλαση των Ελλήνων από αυθόρμητη ενέργεια εξελίχθηκε σε «εκκαθαριστική επιχείρηση». Σταματούσαν μηχανάκια αλλοδαπών, τους ζητούσαν χαρτιά και κάποιους τους χτύπησαν με ξύλα και σίδερα. Παράλληλα έκαναν εφόδους σε πολυκατοικίες που διαμένουν μαζικά αλλοδαποί και τους καλούσαν «να κατέβουν κάτω».

Στη 1.30 το ξημέρωμα της Τετάρτης, τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ(κατόπιν εορτής) και ομάδες της ομάδας ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, έσπευσαν στην περιοχή. Κατά πληροφορίες συνελήφθησαν ένας κάτοικος Κυψέλης και ένας λαθραίος και οδηγήθηκαν στο Α.Τ Αγίου Παντελεήμονα. Την Τετάρτη το πρωί ομάδα αλλοδαπών πολιόρκησε σπίτια Ελλήνων και πέταξε πέτρες με αποτέλεσμα να τραυματισθεί μια γυναίκα στο κεφάλι. Την ίδια ώρα στους περιφερειακούς δρόμους της πλατείας Αμερικής υπήρξε αντισυγκέντρωση αλλοδαπών οι οποίοι σύμφωνα με επώνυμες μαρτυρίες κατοίκων απειλεί ότι «θα τους κάψει ζωντανούς».

Πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ και δύο χρόνια οι κάτοικοι είχαν στείλει τελεσίγραφα στον δήμαρχο Καμίνη και τον υπουργό Παπουτσή ζητώντας:

-Να περιμαζέψει τα εγκληματικά στοιχεία σε στρατόπεδα ή άλλους φυλασσόμενους χώρους μέχρι την απέλαση τους που δεν είναι απαραίτητο να είναι ξενοδοχεία πέντε αστέρων.

-Να δημιουργηθεί τετραψήφιο νούμερο σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών ώστε οι πολίτες να καταγγέλλουν την μαφία των ακινήτων που αγοράζει σπίτια στο υποβαθμισμένο κέντρο σε εξευτελιστικές τιμές, νοικιάζοντας τα σε λαθραίους.

-Να σταματήσει ο δήμαρχος Καμίνης να χορηγεί εγκρίσεις λειτουργίας σε αιτήσεις αλλοδαπών για καφέ, ίντερνετ καφέ και μπαρ που μεταβάλλονται σε χώροι διαφθοράς(μαστροπείες, ναρκωτικά, πορνεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: