20 Αυγ 2012

Πακιστάν : Παρ'ολίγο να λυντσάρουν "βλάσφημη" 11χρονη


Η αστυνομία του Πακιστάν συνέλαβε την 11χρονη Rimsha Masih  με την κατηγορία της βεβήλωσης βιβλίου που περιείχε ισλαμικά κείμενα μετά από τις διαμαρτυρίες και τις απειλές οργισμένου πλήθους.

Όπως δήλωσε στο BBC ο υπουργός Εθνικής Αρμονίας, Πολ Μπάτι, το κορίτσι κρατούσε σακούλα με σκουπίδια μέσα στην οποία υπήρχαν και σελίδες από το Κοράνι.

Τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα επισημαίνουν ακόμη ότι οργισμένο πλήθος απαίτησε τη σύλληψή της ενώ απείλησε να κάψει και το σπίτι της οικογένειας της στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ.



Όπως επίσης αναφέρουν, το κορίτσι έχει μαθησιακές δυσκολίες και δεν μπορεί να μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών.

Η 11χρονη, που είναι χριστιανή, κρατείται στην αστυνομία και οι γονείς είναι προληπτικά υπό την προστασία των Αρχών.

Περίπου 600 άτομα έφυγαν από τη (χριστιανική) γειτονιά λόγω των απειλών, πρόσθεσε ο υπουργός.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κορίτσι πάσχει από σύνδρομο Ντάουν και δεν μπορούσε να απαντήσει τις ερωτήσεις των αστυνομικών. Κάποια μέσα μεταδίδουν ότι το κορίτσι είναι 11 ετών και άλλα ότι είναι μεγαλύτερο, ενώ αντικρουόμενες είναι και οι πληροφορίες σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο αν το κορίτσι έκαψε σελίδες από το Κοράνι ή αν βρέθηκε να κρατάει σακούλα που περιείχε κομμένες σελίδες.

Το Πακιστάν έχει έναν εξαιρετικά αυστηρό νόμο για την βλασφημία που προβλέπει ποινές που φτάνουν ακόμα και στα ισόβια για τη βεβήλωση του Κορανιού.



σ.σ περιμένουμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου και στην χώρα μας μιας που με τον ρυθμό που αποικίζεται από τους πιστούς είναι σίγουρο ότι θα γίνει


Δεν υπάρχουν σχόλια: