4 Νοε 2009

Επιστολή Ερντογάν στον Γ. Παπανδρέου

gperdogan

Η τουρκική κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη βούληση για ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας σε όλους τους τομείς και είναι έτοιμη να εξετάσει όλα τα υφιστάμενα προβλήματα, αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε στις 30 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αναφέρει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Αναντολού».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Ερντογάν «διατύπωσε σειρά προτάσεων για τη δημιουργία δυνατοτήτων συνεργασίας» και υπογράμμισε ότι «η γραμμή “μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες“, είναι από τις προτεραιότητες της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής».

Στην επιστολή ο Ερντογάν εκφράζει την ελπίδα ότι με τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, μπορεί να δοθεί νέα ώθηση στη διμερή συνεργασία και το διάλογο που υπάρχει εδώ και δέκα χρόνια και δηλώνει την ικανοποίησή του για το γεγονός της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Γ. Παπανδρέου στην Τουρκία, στο πλαίσιο της συνόδου υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΠΗΓΗ

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΜΕ F-16 ?

"Συνολικά 2 σχηματισμοί αποτελούμενοι από 16 μαχητικά, προέβησαν σε 6 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου και σε 2 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Aθηνών.

Από τα 16 μαχητικά τα 8 ήταν οπλισμένα ενώ κατά την διάρκεια της διαδικασίας αναγνώρισης και αναχαίτισης από μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας σημειώθηκε 1 εμπλοκή.

Η δραστηριότητα έλαβε χώρα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Όλα τα ίχνη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά την πάγια τακτική.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr"

http://img12.imageshack.us/img12/7080/turkf.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: