3 Οκτ 2009

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΝΩΣΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ

http://325collective.com/shoot_the_pigs.gif

Συναγερμός σήμανε στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία με τη σύλληψη του 72χρονου Αλφρέντο Μπονάνο και ενός 46χρονου γνωστού αναρχικού που κατηγορούνται για ληστεία στα Τρίκαλα.

Ο 72χρονος Ιταλός πανεπιστημιακός και συγγραφέας Αλφρέντο Μπονάνο, θεωρητικός φίλος των Ρενάτο Κούρτσιο, Αλμπέρτο Φρατζεσκίνι και Μάρας Γκαγκόλ, ιδρυτών των «Ερυθρών Ταξιαρχιών», και φερόμενος ως αρχηγός, σύμφωνα με τις Ιταλικές Αρχές, της Α.R. (Επαναστατική Δράση, ένοπλη αναρχική οργάνωση του ‘80) και ηγετικό στέλεχος της O.R.A.I. (Εξεγερσιακή Αναρχική Επαναστατική Οργάνωση), συνελήφθη στα Τρίκαλα. Κατηγορείται για συμμετοχή σε ληστεία σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στο κέντρο των Τρικάλων, μαζί με έναν 46χρονο γνωστό Έλληνα αναρχικό, ιδιοκτήτη αγροτουριστικής μονάδας στη Κόνιτσα, ο οποίος είχε απασχολήσει την αντιτρομοκρατική και το καλοκαίρι της εξάρθρωσης της «17 Νοέμβρη».

Κλιμάκιο αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής έχει φθάσει ήδη στη θεσσαλική πόλη καθώς πέραν του «ιστορικού» ενδιαφέροντος προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν εμπλέκονται και σε άλλες ληστείες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή, αλλά κυρίως που θα κατέληγαν τα χρήματα από τις λείες των ληστειών τους.

Σημειώνεται ότι η σύλληψη του 46χρονου, σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, σημειώθηκε από αστυνομικό μπλόκο που είχε στηθεί για τη σύλληψη του Βασίλη Παλαιοκώστα για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι κινείται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ φέρεται από τους αστυνομικούς να έχει φιλοξενηθεί ή βοηθηθεί από τον δράστη της ληστείας. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ιταλικές Αρχές είχαν ενημερώσει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για το ταξίδι του Αλφρέντο Μπονάνο στην Ελλάδα, προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Η ληστεία

Στις 10:35 το πρωί της Πέμπτης, ο 46χρονος μεταμφιεσμένος με περούκα, μουστάκι, γυαλιά μυωπίας και καπέλο, εισέβαλλε στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο κέντρο των Τρικάλων. Με την απειλή πιστολιού άρπαξε 46.900 ευρώ από τα ταμεία και τράπηκε σε φυγή. Σε κοντινή απόσταση από την τράπεζα, ο δράστης συναντήθηκε με τον 72χρονο Ιταλό, στον οποίο παρέδωσε χρήματα, πιστόλι και είδη μεταμφίεσης. Αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν σε «μπλόκα» στα όρια του νομού, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 46χρονο, στο 6ο χλμ. της οδού Τρικάλων – Καλαμπάκας. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις τους, ο 46χρονος δεν αποκάλυπτε την ταυτότητα του συνεργού του.

Μέσα στο νοικιασμένο αυτοκίνητο, με το οποίο είχε διαφύγει, οι αστυνομικοί εντόπισαν μία κάρτα ξενοδοχείου στην περιοχή της Καλαμπάκας. Πήγαν εκεί και διαπίστωσαν ότι δύο ημέρες νωρίτερα, με πλαστή ταυτότητα στο όνομα Χριστόπουλος και δική του φωτογραφία είχε κλείσει δωμάτιο στον ηλικιωμένο φίλο του «Παναγιώτη Χαϊδεμένο». Λίγο αργότερα μπήκαν στο δωμάτιο όπου βρισκόταν ο Αλφρέντο Μπονάνο, βρίσκοντας τα χρήματα της ληστείας, το οπλισμένο πιστόλι με 14 σφαίρες στη γεμιστήρα του και τα είδη αμφίεσης .

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, ο 72χρονος καθηγητής πανεπιστημίου με την πολύχρονη αναρχική δράση, παραδέχθηκε την συμμετοχή του στην ληστεία χωρίς να θέλει να προσθέσει οτιδήποτε.

Ποιος είναι 0 72χρονος αναρχικός

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBdCweeks1STeovruOU7cQTvJmGY8lBVvBZxiHyz_rhzkgjczj94WzK3QCsmM56kEijzLgSekfwsccW1Bcs1MVaCKzVuYHmDgzIBP6JNtIxrnoU1TxkYz3RrTVlZLNHv8W_wStssaxkGM/s400/bonanno-_afisa+new.jpg

Πασίγνωστος στην Ιταλία, ο Αλφρέντο Μαρία Μπονάνο έγινε γνωστός και στο ελληνικό ευρύ κοινό, τους τελευταίους μήνες. Ο Ιταλός συγγραφές θεωρείται από τους πιο γνωστούς αναρχικούς με μεγάλη επιρροή από το ρεύμα του «συγκρουσιακού αναρχισμού», βρέθηκε πολλές φορές στο στόχαστρο των ιταλικών αρχών, όπως το 1977 όταν εξέδωσε το δοκίμιο «Armed Joy» στο οποίο εξέφραζε την υποστήριξη του στις ένοπλες ενέργειες κατά του κράτους και του κεφαλαίου.

Η μεγαλύτερη υπόθεση στην οποία ενεπλάκη δεν ήταν άλλη από την βομβιστική επίθεση στο Παλάτσιο Μαρίνο (25 Απριλίου 1997). Λίγους μήνες αργότερα, συγκεκριμένα στις 19 Ιουνίου, ο Αλφρέντο Μπονάνο ήταν ένας από τους εκατοντάδες συλληφθέντες σε μια γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας κατά των καταλήψεων και σπιτιών όπου διέμεναν αναρχικοί.

Οι… περιπέτειες του Μπονάνο δεν σταμάτησαν εκεί καθώς τον Φεβρουάριο του 2003 καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση για ένοπλη ληστεία, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 2.000 ευρώ (πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε τρεισήμισι χρόνια φυλάκιση). Οι συγκεκριμένες κατηγορίες συσχετίζονταν με την «Δίκη Μαρίνι» κατά την οποία Ιταλοί αναρχικοί είχαν κατηγορηθεί και καταδικαστεί για συμμετοχή σε «σύσταση ένοπλης συμμορίας» και «σύσταση ανατρεπτικής ομάδας με σκοπό την τρομοκρατία και την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος» με «ιδεολογικό αρχηγό» τον Μπονάνο.

Ο Ιταλός συγγραφέας απελευθερώθηκε νωρίτερα από τα έξι χρόνια και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω προβλημάτων υγείας. Τον Μάρτιο του 2009, ο Αλφρέντο Μπονάνο βρέθηκε στην Ελλάδα για μια σειρά διαλέξεων με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Κυριαρχία και εξέγερση στην μεταβιομηχανική κοινωνία». Το πρόγραμμα περιελάμβανε συζήτηση στο Πάντειο και σε ακόμη πέντε πόλεις (Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα). Οι διαλέξεις του Ιταλού αναρχικού ήταν ανοικτές στο ευρύ κοινό και πλήθος φοιτητών και όχι μόνο έσπευσε να τις παρακολουθήσει. Παράλληλα, παραχώρησε συνεντεύξεις σε αυτοδιαχειριζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

(το βιογραφικό του Μπονάνο απο το ΕΘΝΟΣ)

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: