1 Οκτ 2009

Αυτό είναι το δείγμα γραφής τους;


Το Ζάππειο Μέγαρο είναι το πρώτο κτήριο που ανεγέρθη παγκοσμίως για την εξυπηρέτηση Ολυμπιακών αναγκών.Τώρα πως κατάντησε σήμερα να εξυπηρετεί πολιτικούς θιάσους, είναι άλλο θέμα.

Έφθασε μάλιστα στο έσχατο σημείο ελευθεριότητας να φιλοξενεί και «περιοδεύοντες θεατρικούς θιάσους του ... παραλόγου» . Πως αλλιώς θα μπορούσε να εξηγηθεί άλλωστε το γεγονός της χθεσινής ...παράστασης;
Μη σας ξεγελά η διατύπωση... «διακαναλική συνέντευξη τύπου», με πρώτο ερωτώντα-όπως πάντα- τον κ. Παπαχρήστο ,του οποίου η πένα αφήνει παρασάγγας και τον πιο ένθερμο -πάλαι ποτέ-πρασινοφρουρό.

Την ώρα λοιπόν που στο Ζάππειο είχαμε την διακήρυξη των... αρχών, μιας νέας μελλοντικής (....) αλαζονικής κυβέρνησης που προκαταλαμβάνει ή ...αδιαφορεί για την βούληση του ελληνικού λαού, την ίδια ώρα αποκαλύπτονταν και τα ..δείγματα γραφής της.

Το μέλος του προεδρείου του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ ,νομάρχης του Πειραιά κ. Μίχας και στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, που έχει διοριστεί μάλιστα ως συντονιστής ....ανασυγκρότησης του Κινήματος, αποκαλυπτόταν ότι επί σειρά ετών αμείβεται -παρά τα όσα προβλέπει ο Νόμος περί του αξιώματος των Νομαρχών, όπως τον κατηγορεί με ανακοίνωσή της η ΝΔ- ως αργόμισθος, από την Ανώνυμη Εταιρεία «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.», τα γνωστά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Υπάρχει τεράστιο πολιτικό και ηθικό θέμα για το ΠαΣοΚ και την ηγεσία του. Το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό δεδομένου ότι η συγκεκριμένη εταιρεία από την οποία φέρεται ότι αμείβεται ο κ. Μίχας, πέραν της αμοιβής του Νομάρχη, υπάγεται στην έστω και τυπική εποπτεία της Νομαρχίας Πειραιώς της οποίας ο ίδιος προΐσταται. Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει, όπως λέει με σοφία και ο λαός μας!

Ο κ. Μίχας κάτι ψέλλισε περί εξόδων παράστασης ( το θέατρο του παραλόγου που λέγαμε!). Ο νομάρχης Πειραιά, πέραν της κακής του ηθοποιίας που την διαπιστώσαμε με τα δακρυγόνα στο λιμάνι του Πειραιά πριν λίγους μήνες , αποδεικνύεται και αμνήμων , αφού ισχυρίζεται ότι αυτό είναι νόμιμο, ξεχνώντας ΤΙ ισχυριζόταν ο ίδιος περί νομίμου και ηθικού κατηγορώντας την ΝΔ.

Η ουσία λοιπόν είναι ότι ο κ. Μίχας (επαναλαμβάνω, συντονιστής ....ανασυγκρότησης του κινήματος και στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου), επί επτά τουλάχιστον έτη εισέπραττε αργομισθία (αλήθεια τί ύψους;) από την εταιρεία «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.
Δηλαδή, από εταιρεία που ανήκει πλέον αμιγώς στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα και βρίσκεται σε μακρόχρονη αντιδικία με το Ελληνικό Δημόσιο!

Υπενθυμίζω τον ρόλο που είχε διαδραματίσει ο κ. Μίχας ως στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, μέλος της διοίκησης του σωματείου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, στην «λύση» του 51% - 49%, η οποία ήταν στην ουσία η «στάχτη» στα μάτια των εργαζομένων και το θνησιγενές σχήμα που οδήγησε στο ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και στην ανεργία των εργαζομένων..

Υπενθυμίζω ότι με τη δημιουργία του «σχήματος», φόρτωσαν στο ναυπηγείο και την αγγλική πολυεθνική «Brown & Root», για να αναλάβει το «μάνατζμεντ» και να φέρει δήθεν δουλειές. Σαν αποτέλεσμα, η αγγλική πολυεθνική επιδόθηκε σε πλιάτσικο σε βάρος του ναυπηγείου, το οποίο κλήθηκε να πληρώσει και αυτό ο ελληνικός λαός έναντι του ποσού των 15 δισ. δραχμών! Χώρια την πληρωμή του μισθού της, που ανερχόταν σε 600 εκατ. δρχ. ετησίως!

Υπενθυμίζω
ότι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ήταν καθετοποιημένη βιομηχανία. Από χάλυβα, «έβγαζε» πλοίο έτοιμο να αποπλεύσει. Μέχρι το 1995 απασχολούσε 3.100 εργαζόμενους.

Υπενθυμίζω
ότι μαζί με τον κ. Μίχα στην σύλληψη της ...«ιδέας» γι' αυτό το «σχήμα» που οδήγησε στην ουσία στο ξεπούλημα των Ναυπηγείων ,συνέβαλε και ο τότε πρόεδρος του σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ» κ.Γ. Κοντάκης, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, και ... «εκλεκτός» στη συνέχεια της γερμανικής πολυεθνικής στην οποία παραδόθηκε το ναυπηγείο!

Αυτά είναι τα δείγματα γραφής που επικαλέστηκε ο κ. Παπανδρέου στο χθεσινό ...θέατρο του παραλόγου στο ιστορικό Ζάππειο;

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: