26 Σεπ 2009

Aνησυχία στην Άγκυρα για τους Scalp-EG


Eυρύτερη δημοσιότητα έλαβε άρθρο του Λουκά Δημάκα στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" για τα βλήματα υποστρατηγικού πλήγματος Scalp-EG, τα οποία κατέστησαν πρόσφατα πλήρως επιχειρησιακά από το προσωπικό της 331 Μοίρας Παντός Καιρού «Θησέας» στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα.
Η εφημερίδα "Milliyet" κάλυψε το θέμα με τίτλο: "Η Κωνσταντινούπολη στο βεληνεκές των ελληνικών πυραύλων". Η δημοκρατική "Radikal" έχει τίτλο: "Η Αθήνα απέκτησε πυραύλους με τους οποίους μπορεί να χτυπήσει την Τουρκία από μακρυά".

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghbQ9HzHZJmv5Y90CM7OlfS2imeafRmh6D0udgug7013AqQI86iYeCQ_vHKR8X0GjD_lvJ0NAnvWhPraIjmGNJwrwW4IhSbJSFCXg3AHNL676R0hz3bWT878XXY3Rs80jNKaaETvpQ1dl-/s320/%CF%83%CE%B4.bmp

Επίσης, το ειδησεογραφικό ιστολόγιο Ιnternethaber καλύπτει το θέμα με τον εξής τίτλο:
"Πύραυλοι που θα χτυπήσουν την Κωνσταντινούπολη" και η Yeni Şafak σε πρωτοσέλιδη αναφορά της και στη συνέχεια στις εσωτερικές της σελίδες με τους αντίστοιχους τίτλους "Επικίνδυνο παιχνίδι από την Ελλάδα" και "Ο γείτονας έθεσε την Κωνσταντινούπολη στο βεληνεκές των πυραύλων του" γράφει για το ίδιο θέμα. Τα δημοσιεύματα συνδέουν τις προσπάθειες προμήθειας πυροβολαρχιών Patriot από πλευράς της Τουρκίας, με την απόκτηση της δυνατότητας της Ελλάδας να χτυπήσει στόχους στα βάθη της Τουρκίας με τα νεοαποκτηθέντα Scalp-EG.

ΠΗΓΗ

http://www.defenseindustrydaily.com/images/ORD_Scalp_Naval_from_FREMM_lg.jpg

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΤΩΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΦΡΕΓΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ FREMM ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ. ΟΙ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΥΡΑΥΛΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ-ΕΔΑΦΟΥΣ NAVAL SCALP ΜΕ ΒΕΛΗΝΕΚΕΣ 1000 ΧΛΜ. ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ , ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΥ , Η ΓΑΛΛΙΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΕΙ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΒΑΣΩΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ?

ΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΕΚΤΟΞΕΥΟΜΕΝΟΥΣ SCALP ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΕΔΑΦΟΥ-ΕΔΑΦΟΥΣ ΜΕ ΒΕΛΗΝΕΚΕΣ 300 ΧΛΜ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΜΕ ΒΕΛΗΝΕΚΕΣ 1000 ΧΛΜ ..... ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ.

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ S-300 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ? ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΙΣ "ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ" ΚΑΙ "ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ" ΤΩΝ ΗΠΑ ?

ΓΙΑ ΝΑ ..... ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: