23 Σεπ 2009

«Ανέξοδη επίδειξη ανθρωπισμού» από τους Γερμανούς για την λαθρομετανάστευση

http://www.pressgr.eu/wp-content/uploads/2009/06/lathrometanastefsi.jpg

«Αντί για την εκ του ασφαλούς κριτική, η Γερμανία μπορεί να δεχθεί στην επικράτειά της έναν αριθμό μεταναστών που έχουν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα, για να εξετάσει εκεί τις αιτήσεις τους για παροχή ασύλου».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Μπίτσιος, με αφορμή δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine, όπου φιλοξενούνται δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας για το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Μεταξύ άλλων ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αφήνει αιχμές κατά της χώρας μας και θέτει το ερώτημα εάν η Ελλάδα έχει καταλάβει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

«Η τήρηση των βασικών ανθρωπιστικών αρχών στην Ευρώπη δεν επιτρέπεται να τίθεται εν αμφιβόλλω σε κανένα τμήμα της, αποτελεί τη βασική προϋπόθεση της ευρωπαϊκής ιδέας. Και έχουμε συγκεκριμένο λόγο να το επισημαίνουμε», είπε ο Γερμανός υπουργός.

«Αν δεν είχε υιοθετηθεί ο κανονισμός “Δουβλίνο ΙΙ”- με τον οποίο η Γερμανία βολικά έλυσε το δικό της πρόβλημα εις βάρος μας – η Ελλάδα θα μπορούσε να διαχειρισθεί πολύ πιο αποτελεσματικά το θέμα», παρατήρησε ο γ.γ. του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και πρόσθεσε: «Θα ήταν σκόπιμο συνεπώς, αντί για την ανέδοξη επίδειξη ανθρωπισμού, η Γερμανία να συμβάλει ενεργά στην εκπόνηση ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και του ασύλου».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: