15 Σεπ 2009

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ?

Ερευνα της ΓΣΕΕ κάνει λόγο για ανεργία 15% και για έναν στους τέσσερις εργαζόμενους που ζουν με 750 ευρώ

Εκρηξη της ανεργίας κατά το προσεχές 18μηνο προβλέπει το 85% των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η ΓΣΕΕ για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Οπως ανακοινώθηκε πριν λίγο, οι επιχειρηματίες εκτιμούν ότι το 2010 θα είναι ακόμα χειρότερη χρονιά, ενώ μια μικρή σταθεροποίηση θα αρχίσει να σημειώνεται από το 2011 και μετά.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, σήμερα, περίπου 2.100.000 νοικοκυριά ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, ενώ το πραγματικό ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας διαμορφώνεται στο 15%. Αυτό, πρακτικά συνεπάγεται ότι οι άνεργοι έχουν φτάσει στους 600.000, ενώ του χρόνου θα προστεθούν άλλοι 100.000, καθώς, σύμφωνα με την έρευνα, η πραγματική ανεργία θα φτάσει στο 17,3%.

Τέλος, από το ίδιο κείμενο προκύπτει ακόμα ότι 1 στους 4 εργαζομένους σήμερα ζει με εισόδημα 750 ευρώ, ενώ 3 στις 10 προσλήψεις που γίνονται αφορούν σε ευέλικτες μορφές εργασίας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, πάντως, αμφισβήτησε με ανακοίνωση της η συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ, έβαλε ερωτηματικά για την εγκυρότητα των στοιχείων κι έκανε λόγο για μονοπαραταξιακή προσπάθεια, εν΄μέσω προεκλογικής περιόδου.

ΠΗΓΗ

http://forum.politikoblog.gr/wp-content/uploads/2008/03/571360-27961117.jpg

ΟΧΙ Η ΓΣΕΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ , ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ (ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΓΩΝΙΑ" ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ..... ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΥΧΑΙΟ ΕΙΝΑΙ.

ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΧΙ , Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ..... ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: