23 Σεπ 2009

Εκκλησιαστική κόντρα λόγω... Μανωλίδου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxSFzTqNpKA3yo0oA6DyNQNeyNor36tHD476asoIc-D-gUELWQeG_HdpjwlYsl5aBP1oWR_rL-SMiHRdKNIVVc43t-CTyqmeezdY0Ar9cldGiKHFFjb00JoRGBw66v9vtF4xE-H8dIBqc/s320/%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%85+%CE%B3%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%B5%CE%B9.jpg

Άγρια επίθεση του αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στην ελλαδική εκκλησία για τη “Στιγμή της αλήθειας”, το ριάλιτι πρόγραμμα του ΑΝΤ1 που παρουσίαζε η Ευγενία Μανωλίδου.
Τι κι αν η “Στιγμή της αλήθειας” μπήκε οριστικά στο χρονοντούλαπο της ελληνικής μικρής οθόνης, οι τριγμοί που προκαλεί συνεχίζονται ακόμη. Το ριάλιτι πρόγραμμα του ΑΝΤ1 που ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας, με παρουσιάστρια την Ευγενία Μανωλίδου, στάθηκε αφορμή επίθεσης του αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού στην ορθόδοξη εκκλησία της χώρας μας.

Με δύο άρθρα του στην εφημερίδα “Το Βήμα της Εκκλησίας”, ο ιεράρχης αφενός επιτίθεται στους δημιουργούς του παιχνιδιού, αφετέρου στηλιτεύει την απουσία αντίδρασης του ανώτατου κλήρου της χώρας μας. Ο κ. Στυλιανός υποστηρίζει πως η μη επίσημη καταδίκη της “Στιγμής της αλήθειας” από την εκκλησία “μαρτυρεί όχι απλώς ολιγωρία ανεπίτρεπτη, αλλά προπάντων αθεόφοβη προδοσία συλλήβδην των οσίων και ιερών τα οποία εξ ορισμού οφείλει να προστατεύει αείποτε”. Μάλιστα ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας προχωρά κι ένα βήμα παραπέρα τονίζοντας πως προκαλεί “αίσθημα υψίστης ανησυχίας και αισχύνης ωσαύτως το γεγονός πως μόνο το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο της Ελληνικής Πολιτείας (ΕΣΡ) επενέβη”, κακίζοντας έτσι επιπλέον την αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η όλη αντίδραση του ανώτατου πνευματικού ηγέτη των ορθόδοξων της Αυστραλίας οφείλεται στο γεγονός πως και το δικό του ποίμνιο σκανδαλίστηκε, τουλάχιστον όπως εκείνος πιστεύει, καθώς το πρόγραμμα που έκανε τη... Μπουμπούκα περιζήτητη μεταδόθηκε μέσω του ΑΝΤ1 Satellite και στη χώρα του.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: