14 Σεπ 2009

Παπαδήμος: «με συγχωρείτε, αλλά δεν θα πάρω» ... ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ Η ΚΑΤΣΕΛΗ (ΑΝΑΝΕΩΣΗ)

http://img.pathfinder.gr/CMAN/i/100/I1/297346-19902877.jpg

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ κ. Λουκάς Παπαδήμος δεν αποδέχτηκε την πρόταση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου να επιστρέψει στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας καθήκοντα υπουργού Οικονομικών σε περίπτωση νίκης στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times».

Αυτό ανέφερε ο κ. Ralph Atkins, επικεφαλής του γραφείου της Φρανκφούρτης της έγκριτης εφημερίδας «Financial Times» σε σχετικό σχόλιο που δημοσιεύθηκε σε blog στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Ο κ. Atkins υπογράμμισε πως τυχόν παραίτηση του κ.Παπαδήμου θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της ΕΚΤ αφού είναι υπεύθυνος για ζητήματα χρηματοοικονομικής σταθερότητας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη στήλη «Στρατηγικός Επενδυτής» στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», όπου αναμεταδίδεται το δημοσίευμα των «Financial Times», σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ δεν ήταν ιδιαίτερα θερμός στο ενδεχόμενο ανάμιξής του στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα από τις προηγούμενες μέρες, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα.

Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν είναι γνωστό πότε ο κ. Παπαδήμος έλαβε την τελική απόφαση. Η στήλη εκτιμά ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να είχε συμβεί αργά το απόγευμα της Παρασκευής και ασφαλώς δεν γνωρίζει πότε η τελική απόφαση κοινοποιήθηκε στην Αθήνα».

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/541068/Article.aspx

ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ , ΟΠΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ , ΣΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ? ΚΕΝΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ .....

ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΧΑΒΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΑΤΖΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥΣ , ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΞΕΚΟΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΄80 ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ , ΔΗΛΑΔΗ ΣΗΜΕΡΑ.

-----------------------------------------------

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξέδωσε πριν από λίγο ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει το δημοσίευμα των FT περί μη μετακίνησης του Λουκά Παπαδήμου στο υπουργείο Οικονομίας σε περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ.

«Ο Παπαδήμος θα παραμείνει αντιπρόεδρος της ΕΚΤ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής νομισματικής αρχής. Σημειώνεται ότι η θητεία του ως αντιπροέδρου της ΕΚΤ λήγει τον ερχόμενο Μάιο.

Μετά την εξέλιξη αυτή ανοίγουν δύο θέματα:

1. Δεν αποκλείεται το γεγονός να οριστεί «τσαρίνα» της οικονομίας η Λ. Αρσένη ή κάποιος άλλους που θεωρείται «αναλώσιμος”, να προσπαθήσει να περάσει τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Γ. Παπανδρέου από τη ΔΕΘ, τα οποία όμως, δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά από την Κομισιόν και στη συνέχεια να έλθει «σωτήρας» ο κ. Παπαδήμος όταν λήξει η θητεία του. Έτσι, θα μπορέσει να υλοποιήσει σκληρή οικονομική πολιτική, στις επιταγές της Κομισιόν και των τραπεζιτών, σε μια περίοδο που θα έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τις εκλογές, οπότε… ποιος θυμάται τις υποσχέσεις.

2. Αν ο Σημίτης έγινε θυσία για τον Λ. Παπαδήμο τότε ποιος θα πάρει την πρώτη θέση στον ψηφοδέλτιο επικρατείας; Μήπως κάποιος άλλος που δεν ανήκει στο στενό πολιτικό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι προβεβλημένο πρόσωπο στο εξωτερικό;

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: