2 Σεπ 2009

Βόμβες σε ΧΑΑ και Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/8/1/0/91810/stock_exchange.jpg

Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε στις 05.35 έξω από το νέο κτίριο του Χρηματιστηρίου , στη λεωφόρο Αθηνών.

Νωρίτερα , στις 05.05 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προειδοποίησε ότι έξω από το Χρηματιστήριο είχε τοποθετηθεί ένα βαν με εκρηκτικά, το οποίο επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία και η έκρηξη σημειώθηκε , όπως είχε προειδοποιήσει ο άγνωστος προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο κτίριο του Χρηματιστηρίου και σε γύρω κτίρια, ενώ ξέσπασε πυρκαγιά σε σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα, τα οποία σβήστηκαν λίγο αργότερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επίσης τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι μια γυναίκα από θραύσμα τζαμιού η οποία περπατούσε σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της έκρηξης.

Το παγιδευμένο βαν, όπως προέκυψε είχε κλαπεί προχθές από την περιοχή Ζωγράφου και ήταν τοποθετημένο στη συμβολή της λεωφόρου Αθηνών με την οδό Χρηματιστηρίου.

Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και κλιμάκιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας που διεξάγουν έρευνες.

Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια περίπου ώρα σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη στη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Και για την έκρηξη αυτή υπήρξαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και στην Άμεση Δράση στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, άγνωστος που τηλεφώνησε είπε ότι επρόκειτο να σημειωθεί έκρηξη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη σε 10 λεπτά.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ΚΑΦΑΟ πίσω από το υπουργείο και ήταν μικρής ισχύος γι αυτό και δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

ΠΗΓΗ

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ , ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΦΩΤΙΕΣ , ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΟΜΒΕΣ ...... ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ "ΤΥΧΑΙΑ"

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΘΕΜΑΤΑ , ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥΣ ..... ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ , ΓΙΑ "ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΗΣ" ΜΙΛΑΜΕ , ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ , ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ .........

Δεν υπάρχουν σχόλια: