29 Σεπ 2009

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΕΣ ΦΩΝΕΣ

Είναι πολυσήμαντη η συνέντευξη που παραχωρεί στο «Χρόνο» στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο πρόεδρος της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ Πρόδρομος Εμφιετζόγλου την ημέρα που μιλά για πρώτη φορά ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ ο Γιώργος Καρατζαφέρης, διαχωρίζοντας την θέση του και δίνοντας το προσωπικό του στίγμα για την υπερψήφιση του Ευριπίδη Στυλιανίδη υπουργού της κυβέρνησης της Ν.Δ. ονομαστικά.

Ο εκ των στενών συνεργατών του κ. Καρατζαφέρη, ο άνθρωπος όμως που γνωρίζει τους συσχετισμούς και τι εξυφαίνεται στην Θράκη, ότι οργανώνονται και πάλι καραβάνια πάνω από 10.000 ψηφοφόρων που θαρθούν από την Τουρκία να στηρίξουν απλά «Τούρκους υποψηφίους», που βλέπει το πώς λειτούργησε στην ψυχολογία των μουσουλμάνων αυτή η υποψηφιότητα στην Κομοτηνή αναγνωρίζει την λάθος κίνηση του αρχηγού και διαφοροποιείται εγκαίρως, στέλνοντας μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες χριστιανούς και μουσουλμάνους.

Ουσιαστικά το άδειασμα αυτό του κ. Καρατζαφέρη γίνεται κι από άλλο συνεργάτη του που είναι ενήμερος για τα παιγνίδια που παίζονται στην Θράκη και τους λεπτούς συσχετισμούς, για τις γραμμές που δίνονται από κέντρα έξω από την χώρα, με την μόνη ηδονή να επέλθει κομματικός καταποντισμός τοπικά της Ν.Δ., σε μια περιοχή όπως η Ροδόπη, που το ΛΑΟΣ δεν προσδοκά ουσιαστικά τίποτα. Δίπλα του συσπειρώνει φωνές πατριωτών που νοιώθουν ασφυκτικό τον κλοιό του τουρκικού προξενείου και την θρασύτατη πολλές φορές δράση του -που συχνά πυκνά καταγγέλλουμε μέσα από τις στήλες του «Χ»- αλλά όχι ότι ως Μεσίας κάποιος θαρθεί να μας σώσει, αφού το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο και θέλει στρατηγική κινήσεων και αντιδράσεων.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΙΣΧΥΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η συνέντευξη του κ. Εμφιετζόγλου τοποθετεί δίχως φόβο και πάθος τα πράγματα στην αληθινή τους βάση και λέει πολλά.

Θέλαμε να ακούσουμε από εσάς κ. Εμφιετζόγλου το διακύβευμα αυτών των εκλογών. Όλοι λένε ότι είναι η οικονομική κρίση, είναι και αυτό, αλλά είναι και άλλα ζητήματα.

-Είναι ένα σύνθετο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η Ελλάδα, δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση, έχουμε πάγια προβλήματα και οικονομικά, αλλά και δημογραφικά και θέματα εξωτερικής πολιτικής, άρα βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι και πρέπει να υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση η οποία να δουλέψει συστηματικά χωρίς κομματικές σκοπιμότητες μόνο για το συμφέρον της χώρας. Χρειάζεται δε και όλοι μας, να αντιληφθούμε ότι πρέπει να δουλέψουμε παραπάνω, να αγωνιστούμε περισσότερο και για να βγούμε από την κρίση, αλλά και για να έχουμε μια κοινωνική συνοχή και να δουλέψουμε σαν μια ομάδα και όχι ο καθένας ατομικά για το δικό του μόνο προσωπικό συμφέρον. Πρέπει να ξέρουμε ότι πατρίδα είναι η Ελλάδα και όλοι είμαστε κάτω από αυτό το σπίτι που λέγεται Ελλάδα, άρα πρέπει το σπίτι να είναι γερό, ώστε και εμείς να μην καταπλακωθούμε.

Ιδιαίτερα για την Θράκη, το πρόβλημα είναι ακόμη πιο ιδιαίτερο διότι η Θράκη είναι μια ευαίσθητη περιοχή και έχει πολλές ανάγκες και αναπτυξιακές και οικονομικές και γι’ αυτό θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από την επόμενη κυβέρνηση στα προβλήματα της Θράκης. Έγιναν πολλά στην Θράκη τελευταία και σημαντικά βοήθησε ο συμπολίτης σας Ευριπίδης Στυλιανίδης, από τις 3 θέσεις που είχε στα υπουργεία και πέρα από το σημαντικό έργο που έκανε στα υπουργεία, βοήθησε και την Θράκη. Γίνανε στην Θράκη πράγματα τα οποία πολλά χρόνια είχαν να γίνουν, αλλά αυτά δεν φτάνουν. Είναι ένα έργο που πρέπει να συνεχιστεί και για να συνεχιστεί πρέπει να υπάρχει παρουσία του στην αυριανή Βουλή. Γι’ αυτό εκτιμώ ότι όλοι οι Θρακιώτες θα σκεφτούνε ιδιαίτερα την συμβολή του Ευριπίδη Στυλιανίδη και θα τον στείλουν και πάλι στην Βουλή για να συνεχίσει το έργο του και να συνεχίσει να αγωνίζεται για την πρόοδο και την ευημερία της Θράκης μας.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό που ακούγεται από τα χείλη σας πρόεδρε, γιατί ζείτε και το λεγόμενο κράτος των Αθηνών, αλλά ζείτε και την ιδιαιτερότητα της Θράκης γιατί πολλές προσωπικές σας μέρες τις περνάτε εδώ δίπλα σε πληθυσμιακές ομάδες που νιώθουν παραγκωνισμένες και κυνηγημένες, που βιώνουν την τρομοκρατία, που ζούνε όλα αυτά τα προβλήματα που δημιουργεί και η παρουσία του προξενείου. Απλώς κάποιοι διαφωνούμε με τον τρόπου που εκφράζονται τα πράγματα τώρα λόγω των εκλογών, δίνοντας έρεισμα, ώστε να έχει ρόλο και η παρουσία του.

Υπάρχει, αυτό το πρόβλημα είναι γνωστό, η Τουρκία εδώ ενδιαφέρεται για τα δικά της συμφέροντα, δεν ενδιαφέρεται για τον κόσμο, δεν ενδιαφέρεται για τους μουσουλμάνους, είναι μεγάλο ψεύδος ότι ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους και τα προβλήματα τους, θέλει απλά να τους χρησιμοποιήσει, γι’ αυτό θα πρέπει και οι μουσουλμάνοι να σκεφτούνε με πολύ προσοχή τι είναι το πραγματικό τους συμφέρον, το πραγματικό τους συμφέρον είναι να ακολουθούνε τυφλά κάποιες οδηγίες ανθρώπων που ασχολούνται μονάχα για τα συμφέροντα της Τουρκίας ή να δούνε το δικό τους το συμφέρον, να ευημερήσουν, να αναπτυχθούν σε μια ευνομούμενη Ελληνική πολιτεία στην Ευρώπη και τα παιδιά τους να έχουν όλο και καλύτερο μέλλον. Εγώ τους προτρέπω πριν πάρουν την τελική τους απόφαση για τις εκλογές να το σκεφτούνε δύο φορές και προτρέπω να ψηφίσουν τους ανθρώπους που βοηθάνε την Θράκη και τους ίδιους και γι’ αυτό νομίζω ότι και αυτοί θα πρέπει να δώσουν την εμπιστοσύνη τους στον Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος ύστερα από τόσα πολλά χρόνια έδωσε στην Θράκη πέρα των άλλων και ένα ρόλο σε αυτό το Αθηναϊκό κέντρο που έχει κάνει τόσα κακά στην πατρίδα μας.

Να εμπιστευτούν τους χρήσιμους, τους ικανούς, αυτούς οι οποίοι τους βοηθήσανε, τους βοηθούνε και θα τους βοηθούνε, και να σκεφτούν και τις οικογένειες τους, και το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους. Τώρα υπάρχουν και ορισμένες ακραίες φωνές, νομίζω ότι δεν πρέπει κανείς να παρασυρθεί και βέβαια δεν πρέπει να παρασυρθούν και διάφοροι άνθρωποι από τις προσωπικές τους πίκρες, γιατί είναι φυσιολογικό πάρα πολλοί να είναι πικραμένοι. Πάρα πολλοί να είναι στεναχωρημένοι, πολλοί περίμεναν περισσότερα πράγματα τα οποία δεν έγιναν, αλλά όταν έρχεται αυτή η στιγμή πρέπει τα προσωπικά να παραμερίζονται και πάντα το μυαλό να πηγαίνει στο συμφέρον της πατρίδας. Πατρίδα πάνω από όλα».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: