4 Σεπ 2009

"Τα Σκόπια απαιτούν την επιστροφή των σλαβομακεδόνων» ! - ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ

Βόρας: Αντάρτες Κομμουνιστές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, 1946

Με τον τίτλο «Η αξιωματική αντιπολίτευση θα βρει λύση με τα Σκόπια» το μεγάλο κανάλι των Σκοπίων Balkaninsight παρουσιάζει τις θέσεις της πΓΔΜ για το ζήτημα που ανακίνησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.
Σε ανταπόκρισή της η Sinisa-Jakov Marusic από την Αθήνα γράφει:

Η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, το πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ), θα ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία για την επίλυση της διαφοράς του ονόματος της γειτονικής πΓΔΜ, αν νικήσει στις εκλογές.

«Το ΠΑΣΟΚ έρχεται στην εξουσία να επιλύσει το ζήτημα αυτό. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα συμφιλίωσης και όχι αντιπαράθεσης» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ στο κανάλι των ελληνικών ειδήσεων Newstime.gr , την περασμένη Τετάρτη.
Ο Λοβέρδος που έκανε χρέη αναπληρωτή πρωθυπουργού κατά τα έτη 2002 έως το 2004, κατηγόρησε το κυβερνών συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για μετασχηματισμό της διαφοράς σχετικά με το όνομα μέσα σε μια συνολική αντιπαράθεση με τα Σκόπια.
Πέρσι, η Αθήνα εμπόδισε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, λόγω της μακρόχρονης διαφοράς του ονόματος της πΓΔΜ, καταστρέφοντας σοβαρά τις διμερείς σχέσεις.


Η Αθήνα υποστηρίζει πως το επίσημο όνομα της γείτονος ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» υπονοεί ότι τα Σκόπια έχουν εδαφικές βλέψεις στην βόρεια ελληνική επαρχία, της Μακεδονίας.
Ο Λοβέρδος υποστήριξε πως η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη έκανε ένα λάθος με τη μη συμμετοχή στις άμεσες συζητήσεις με τα Σκόπια και απεναντίας αναζήτησε μια κοινά αποδεκτή λύση με τον διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς.

Ως ένδειξη καλής θέλησης, «το ΠΑΣΟΚ θα αποδεχτεί την επιστροφή στην Ελλάδα των Σλαβομακεδόνων προσφύγων που εγκατέλειψαν τη χώρα μετά τον εμφύλιο πόλεμο» πρόσθεσε ο Λοβέρδος.

«Σλαβομακεδόνες» είναι το όνομα που χρησιμοποιούν ορισμένοι Έλληνες επίσημοι αναφερόμενοι στους «Μακεδόνες».
Τα Σκόπια απαιτούν την επιστροφή των προσφύγων, οι οποίοι πολέμησαν στο πλευρό του Δημοκρατικού Στρατού της Ελλάδας, το στρατιωτικό σκέλος του Ελληνικού Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο νικήθηκε στον Εμφύλιο Πόλεμο του 1946-1949.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είπε πρόσφατα στους ψηφοφόρους για να ετοιμαστούν για τις πρόωρες εκλογές στις οποίες εύχεται η Νέα Δημοκρατία να εξασφαλίσει μια νέα εντολή για να εξυγιανθεί πλήρως το οικονομικό και κοινωνικό κράτος.
Η «Μακεδονία» φοβάται ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εμποδίσει την προσχώρηση της στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω των εσωτερικών πολιτικών εκτιμήσεων.
Η Αθήνα έχει προειδοποιήσει, άλλωστε, ότι θα προβεί σε μια τέτοια ενέργεια λόγων της αναμονής επίλυσης μιας σειράς προβλημάτων των δύο χωρών.


ΣΧΟΛΙΟ :

ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΕΔΩ ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ...... Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ (ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ή ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ).


ΕΜΕΙΣ , ΠΕΡΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ , ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ , ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΛΟ , ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ. ΣΤΗΝ ΖΥΓΑΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ , ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟ ΣΘΕΝΑΡΑ ΘΕΛΑΜΕ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Τ
ΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ , ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ , ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ , ΤΟΥ ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ" ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ , ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ , ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ......

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΦΙΚΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΤΙΣ ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΘΟΛΟΥΡΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΤΕΙ.


(ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΑΛΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΜΑΣ , ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ...... ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ Ή ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ?).



(Η ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ GREEKALERT - ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: