29 Σεπ 2009

Προσκλητήριο ενότητας ή αγωνίας;


Όταν στις 20.25 ο Γ. Παπανδρέου εκφώνησε το «προγραμματισμένα αυθόρμητο» διάγγελμα ενότητας, έπιασε εξαπίνης όχι μόνο τους παρουσιαστές των κεντρικών δελτίων ειδήσεων (ακόμα και το Mega), αλλά και πολλούς από τον ευρύτερο κύκλο των συνεργατών του.

Όπως γράψαμε προηγουμένως ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε το διάγγελμα αυτό για να «καλέσει σε συνεννόηση όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου προκειμένου να συζητηθούν τα αυτονόητα που πρέπει να γίνουν πράξη», στις 5 Οκτωβρίου.

Τι ήταν όμως αυτό που οδήγησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καλέσει σε συνεργασία όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ξαφνικά , την ίδια ώρα που σύσσωμα τα στελέχη του έκαναν λόγο για ξεκάθαρη αυτοδυναμία

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του antinews, λίγες ώρες πριν, ο κ. Παπανδρέου είχε στα χέρια τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Δεν μάθαμε τι λένε οι δημοσκοπήσεις αυτές, αλλά και να το μαθαίναμε δεν θα το αποκαλύπταμε για τους γνωστούς λόγους.

Θα επισημάνουμε μόνο ότι την ίδια ώρα στο Alter ο κ. Καραμανλής δήλωνε ότι η κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είναι «θεωρητικά» δυνατή.

Και ότι λίγα λεπτά νωρίτερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter ο Μ. Παπαϊωάννου, μίλησε γενικά και αόριστα για οργανωμένους κύκλους που θέλουν τη χώρα σε ακυβερνησία, αφήνοντας υπονοούμενα για αγαστή συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τα άλλα το εσπευσμένο του διαγγέλματος φάνηκε στην πλημμελώς προετοιμασμένη παρουσία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, κάτι που αποτυπώθηκε στη ροή του προφορικού του λόγου. Προφανώς το άγχος για τη κατάληψη της εξουσίας συνεχίζει να είναι πολύ κακός σύμβουλος.

ΠΗΓΗ



Στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να αποφύγουν το λάθος που θα τους κοστίσει πέντε μέρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισαν να μην δώσει καμία τηλεοπτική συνέντευξη ο Γιώργος Παπανδρέου. Σε αντίθεση με το 2007 που έβγαινε ακόμη και στα μεσημεριανάδικα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα βγει μέχρι την Παρασκευή.

Στην Ιπποκράτους γνωρίζοντας τις αδυναμίες του Γιώργου, δεν θέλουν να τρέχουν την τελευταία ώρα. Ωστόσο, η απουσία του Παπανδρέου έχει προκαλέσει ήδη τις πρώτες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι θεωρούν ότι τώρα θα έπρεπε να βγει μπροστά για να πάρει τους αναποφάσιστους και να κλειδώσει την αυτοδυναμία. Ανεξάρτητα πάντως από την απόφαση να μην δώσει συνεντεύξεις ο Γιώργος, πρέπει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη. Θα απαντήσει σε ερωτήσεις όλων των διαπιστευμένων δημοσιογράφων. Ήδη, μάλιστα, έχει ξεκινήσει τα σχετικά φροντιστήρια.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: