17 Σεπ 2009

Ερωτηματικά για την απόφαση του Γιώργου Καρατζαφέρη να πολιτευτεί στην Κομοτηνή


Θα επιτευχθεί αντίστροφη συσπείρωση των μουσουλμάνων ενώ το όνομά του παίζει σε όλα τα τουρκικά site αναμένοντας πολώσεις και συγκρούσεις


Επιτελικά στελέχη του Ερντογάν και των Γκρίζων Λύκων ήδη βρίσκονται στην Θράκη οργανώνοντας σχέδιο αντιμετώπισής του

Το τουρκικό προξενείο τρίβει τα χέρια του γιατί έχει λόγο …δράσης από τον «κίνδυνο»

Ερωτηματικά για την απόφαση του Γιώργου Καρατζαφέρη να πολιτευτεί στην Κομοτηνή

Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης επέλεξε να πολιτευθεί στην Κομοτηνή και η είδηση που δεν έκανε μόνο το γύρο της Ελλάδας αλλά και της Τουρκίας. Μια απόφαση «περίεργη» και «ύποπτη» θα πουν οι γνωρίζοντες αφού είναι γνωστό και στον ίδιο και στο κόμμα του, ότι εδώ δεν έχει καμία πιθανότητα εκλογής έδρας. Οι 1200 ψήφοι των προηγούμενων εκλογών και οι 3000 ψήφοι διαμαρτυρίας των Ευρωεκλογών δεν επαρκούν για κάτι τέτοιο. Επίσης ο Ν. Ροδόπης δεν είναι κανένας μαζικός νομός απ’ τον οποίο μπορεί να προσδοκά μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων για να ενισχύσει το πανελλήνιο αποτέλεσμα. Αντίθετα ο τόπος μας είναι απ’ τους μικρότερους νομούς στη χώρα πληθυσμιακά. Αυτό που τον κάνει ιδιαίτερο είναι η πληθυσμιακή του σύνθεση. Με τα δεδομένα αυτά φαίνεται τουλάχιστον περίεργη και γεννά ερωτηματικά η υποψηφιότητα του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Ροδόπη.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έρχεται να «πολεμήσει» το Προξενείο της Τουρκίας στην πόλη μας, ενώ τελικά το αναγάγει σε συνομιλητή και παράγοντα των εκλογών, ενώ είναι μια διοικητική υπηρεσία της γείτονος που δεν θα έπρεπε να έχει λόγο και συμμετοχή σε τίποτα από τις εσωτερικές μας υποθέσεις.

Το διχαστικό κήρυγμα, που ξεκινά ο κ. Καρατζαφέρης επιστρέφει τη Ροδόπη και τη Θράκη πολλά χρόνια πίσω. Η λογική του που λέει στα μεγάλα κόμματα «αν θέλετε να εκλεγεί χριστιανός βουλευτής, αποκλείστε απ’ τα ψηφοδέλτια σας τους μουσουλμάνους» είναι λογική που χτίζει πάνω στο μίσος, φέρνει διχασμό στα σύνοικα στοιχεία, αλλά αναζωπυρώνει τους εθνικιστικούς φανατισμούς. Ανατρέπει το μοντέλο ειρηνικής κοινωνίας, κοινωνίας της συνύπαρξης που είναι η Θράκη και που οικοδόμησε με προσπάθεια.

Τελικά υπηρετεί αυτό που ισχυρίζεται ότι ήθελε να πολεμήσει, διότι διευκολύνει ακραία ξενοκίνητα στοιχεία να χειραγωγήσουν την ειρηνική μουσουλμανική μειονότητα γυρίζοντας τη Θράκη πολλά χρόνια πίσω. Δεν ξέρουμε αν γνωρίζει κι αν τον έχουν ενημερώσει για το τι παίζεται στις εκλογές κάθε φορά. Δεν ξέρουμε αν γνωρίζει ότι επιτελικά στελέχη του Ερντογάν, αλλά και των Γκρίζων Λύκων ήδη είναι στην Θράκη καταστρώνοντας σχέδιο αντιμετώπισής του.

Να προβληματίσει κάθε ψήφος στο Γιώργο Καρατζαφέρη

Κάθε ψήφος στο Γ. Καρατζαφέρη πρέπει να προβληματίσει. Δεν είναι απλά χαμένη ψήφος όπως θα πει κάποιος υπέρμαχος του δικομματισμού. Είναι ψήφος που ενισχύει τον τουρκικό εθνικισμό στη Θράκη και διευκολύνει τα παιχνίδια του. Που δίνει λαβές κι ερείσματα να υπάρχει και να γιγαντώνεται.



Ο λαός της Ροδόπης χριστιανοί και μουσουλμάνοι, έχουν κουραστεί απ’ τους «αυτόκλητους σωτήρες», που χτίζουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες πάνω στη πλάτη της περιοχής μας, διακυβεύοντας την ειρήνη, την ασφάλεια, την πρόοδο και τη δημοκρατία στον τόπο μας. Όλα όσα κατακτήσαμε αυτά τα χρόνια και είμαστε διατεθειμένοι να περιφρουρήσουμε ως κόρη οφθαλμού.

Το συμφέρον της μουσουλμανικής μειονότητας είναι να εκφραστεί μέσα από τα ψηφοδέλτια χωρίς την πίεση και την αγχόνη που θέτει τώρα και «αιτιολογημένα» το τουρκικό προξενείο, προσφέροντας στήριξη από ένα επερχόμενο κακό.

Κι επειδή το ζήτημα του προξενείου μιας ξένης χώρας στα πόδια μας που αναμειγνύεται καταστρατηγεί το ρόλο και τον λόγο ύπαρξής του είναι ένα θέμα σοβαρό, θα πρέπει να το δούμε όχι όμως με τον χρονικό ορίζοντα των εκλογών των επόμενων 13 ημερών, αλλά με σοβαρότητα, επιχειρήματα και παρεμβάσεις που θα κινητοποιήσουν την Αθήνα και την πολιτειακή ηγεσία. Αλλιώς θάναι πομφόλυγες προεκλογικοί δίχως κανένα αποτέλεσμα. Οι ρήτορες και πολιτικοί θα φύγουν κι εμείς θα μείνουμε εδώ να βράζουμε με το ζουμί και τα προβλήματα που θα έχουν δημιουργήσει στις πλάτες μας. Προβλήματα που θα είναι και δυσεπίλυτα. Αρκεί να αντισταθούμε και να μην παρασυρθούμε

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: