23 Σεπ 2009

Για να μην ξεχνιόμαστε: το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ο κ. Θωμαδάκης και οι άλλοι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhf0YoxXwd9FMW0AlvN5b5U4V9H5zr7Q9Z5sqapFQUeev-MJXShyphenhyphenkw8AEdB85xLElrqy5WcGveKxH891TJp5v4gS4ufMFLB9VeUmq2-2p79c8Sy26I29PHGirN03df8wuNkmcolvRO2SoI/s400/%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BF.jpg

ΑΠΟ ΤΟ ANTINEWS :

Επειδή το τεράστιο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου αναφέρθηκε χθες από τον Κ. Καραμανλή στο debate του με τον Γ. Παπανδρέου, αλλά καμιά εφημερίδα δεν φροντίζει να το υπενθυμίσει σήμερα, αναδημοσιεύουμε ένα ρεπορτάζ στο περιοδικό ΑΝΤΙ, τον Δεκέμβριο του 2003:

Έρευνες για κύκλωμα στο Χρηματιστήριο διενεργεί η Εισαγγελία Εφετών.

Εισαγωγές –εξπρές εταιρειών των μεγαλοδιαπλεκομένων εκδοτών και εργολάβων με μαγειρεμένα στοιχεία, αθετήσεις επενδυτικών υποχρεώσεων , υπέρογκες αυξήσεις κεφαλαίου χωρίς επιχειρηματικά πλάνα, εξωπραγματικές αυξήσεις μετοχών χάρις στην έντεχνη διασπορά φημών. Αυτά και άλλα πολλά παρελαύνουν στην έρευνα που διεξάγει η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ύστερα από συγκεκριμένες καταγγελίες για την ύπαρξη «εγκληματικού κυκλώματος» στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η έρευνα στρέφεται κυρίως κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και επικουρικώς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, για σωρεία παραβάσεων και παραβιάσεων της σχετικής νομοθεσίας. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Αντί» την έρευνα ανέλαβε και διενεργεί ο εισαγγελέας εφετών κ. Πλιώτας.

Το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου είναι γνωστό σε όλους. Χιλιάδες μικροεπενδυτές εξαπατήθηκαν και είδαν να εξανεμίζονται μέσα σε λίγους μήνες οι οικονομίες χρόνων ,ενώ τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων του κράτους λεηλατήθηκαν, προκειμένου να ενισχυθεί ο χρηματιστηριακός τζόγος της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου και να κερδίσει τις εκλογές ο κ. Σημίτης.

Αυτό όμως που αποτελεί, όχι μόνο σκάνδαλο, αλλά και πρόκληση προς τη νομιμότητα είναι η ιδιότυπη «ασυλία» που απολαμβάνουν οι υπεύθυνοι αυτής της λεηλασίας. Ο νόμος της Μαφίας , ο νόμος της «ομερτά» ισχύει προκλητικά και στην περίπτωση αυτή. Αποκαλυπτικά δημοσιεύματα αγνοούνται προκλητικά. Δικαστικές έρευνες περιφέρονται μήνες και χρόνια στις δικαστικές καλένδες. Κορυφαίο παραδείγματα: ....... ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: