16 Σεπ 2009

Άλλος ... εκτρέφει και άλλος πληρώνει !

http://travel.mongabay.com/suriname/600/suriname_1699.JPG

Κάθετος ήταν ο κ. Παπανδρέου κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο στην ερώτηση δημοσιογράφου εάν πρόκειται να προβή σε μια νέα απογραφή. «Ποτέ δεν θα κάναμε ( το ΠαΣοΚ) κάτι που θα εκθέσει την Ελλάδα στο εξωτερικό και στην Ε.Ε!».

Προφανώς η εκτροφή παπαγάλων έχει στεφθεί με επιτυχία, αφού κανείς από τα «δημοσιογραφικά πτηνά» δεν του επισήμανε ότι από το 2004 κιόλας με το άρθρο στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του κ. Σημίτη είχε αρχίσει η προσπάθεια για το ... διεθνές «εκκύκλημα» της χώρας μας και της νεοεκλεγείσας τότε κυβέρνησης ( για την ιστορία ο κ. Σημίτης είχε πάρει την κατάλληλη απάντηση από τον ανώτατο αξιωματούχο της Γιούροστατ κ. Γκύντερ Χανράιχ).

Κανείς δεν του επισήμανε ότι την ίδια περίοδο ( πριν ακόμα κλείσει χρόνο η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση) οι πρώην υπουργοί Οικονομίας του ΠαΣοΚ κ. Παπαντωνίου και κ.Χριστοδουλάκης είχαν αποστείλει επιστολή-επίθεση κατά της κυβέρνησης της Ν.Δ. προς τα μέλη του Εκοφίν, με την οποία φυσικά εξέθεταν και διέσυραν διεθνώς την χώρα μας.

Κανείς δεν του επισήμανε ότι είχαμε και το περίφημο «μνημόνιο των τριών» (των καθηγητών και εκ των αρχιτεκτόνων της εκσυγχρονιστικής οικονομικής πολιτικής, Στουρνάρα, Ράπανου, Καραβίτη), που το έστειλαν με τη μορφή ηλεκτρονικού μηνύματος προς τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομίας, στην προσπάθεια διεθνούς υπονόμευσης του κύρους της χώρας μας.

Όλως τυχαίως φυσικά οι δύο πρώτοι είναι σύμβουλοι του κ. Παπανδρέου. Ο μεν κ. Στουρνάρας είναι και επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων ( ο σοσιαλισμός τώρα δικαιώνεται!) και ο κ. Ράπανος εκτός της .....έδρας του Πανεπιστημίου, έχει προεδρεύσει σε πολλές δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς . Πάντα επί κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ φυσικά!

Το επιστέγασμα της ...καριέρας του στους δημόσιους οργανισμούς ήταν η προεδρία του, το 1998-2000, στα ...λαδωμένα Δ.Σ του ΟΤΕ .Υπάρχει μια ....διαβολική σύμπτωση... όπου ΣΗΜΕΡΑ δίπλα στον κ. Παπανδρέου υπάρχουν άτομα που μετείχαν σε αυτά τα λαδωμένα συμβούλια και σε διάφορες άλλες θέσεις αυτού του αμαρτωλού οργανισμού ( Παπακωνσταντίνου, Ράπανος, Σπυρόπουλος κλπ).Ελλάς το μεγαλείο σου!

Κανείς εκ των «δημοσιογραφικών πτηνών» δεν του επισήμανε ότι KAI ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ μόνο τον τελευταίο χρόνο (08-09) εκθέτει την χώρα μας διαρκώς στον διεθνή τύπο και σε διάφορα fora ( έντεκα περιπτώσεις).
Μάλιστα αυτό το πληρώσαμε και με ακριβό χρηματικό αντίτιμο αφού σε μια εποχή κατά την οποία είχαμε άμεση ανάγκη δανεισμού , ο κ. Παπανδρέου έδωσε πραγματικό κρεσέντο δηλώσεων και κινδυνολογικών ομιλιών κατά της ελληνικής οικονομίας.

Κάτι που φυσικά εκμεταλλεύτηκαν οι ξένοι οίκοι και πίεσαν τεχνηέντως τα επιτόκια προ τα επάνω. Τι συμπτώσεις!

Επειδή λοιπόν τα «δημοσιογραφικά πτηνά» του εκτροφείου παπαγάλισαν τα ...κατάλληλα , απαιτούν τώρα ....«κανναβούρι».Το οποίο φυσικά θα το πληρώσουμε και πάλι εμείς. Άλλος ... εκτρέφει και άλλος πληρώνει !

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: