9 Σεπ 2009

Τους 30 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες στη βορειοδυτική Τουρκία

http://www.philenews.com/main/data/2009/07/16/2009_07_16_04_20_25__efbc9e62b9ab45c2adba59f1701471a9.jpg

Τουλάχιστον 30 είναι τα θύματα από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στη βορειοδυτική Τουρκία το τελευταίο 48ωρο. Οι αρχές επιστράτευσαν την αστυνομία και στρατιωτικά ελικόπτερα για να βοηθήσουν στην προσπάθεια απεγκλωβισμού των πλημμυροπαθών από τα σπίτια τους μετά τις χειρότερες νεροποντές των τελευταίων 80 ετών.

Τα σωστικά συνεργεία κλήθηκαν να βοηθήσουν δεκάδες ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια και στα αυτοκίνητά τους εντός και στα πέριξ της Κωνσταντινούπολης, της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας. Περίπου 50 άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα στην τουρκική μεγαλούπολη.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες που δείχνουν πλημμυρισμένους δρόμους και αυτοκινητοδρόμους κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεκροί από τις σαρωτικές πλημμύρες έχουν φθάσει τους 30, ενώ τουλάχιστον 20 είναι οι τραυματίες. O νομάρχης της Κωνσταντινούπολης Μουαμέρ Γκιουλέρ δήλωσε ότι πρόκειται για την «χειρότερη καταστροφή των τελευταίων ετών».

Αξιωματούχοι του αεροδρομίου είπαν ότι δεν υπήρξε πρόβλημα με τις πτήσεις.

Μεγάλοι οδικοί άξονες συμπεριλαμβανομένων αυτών που οδηγούν σε Ελλάδα και Βουλγαρία είναι αδιάβατοι, ενώ αρκετές εκατοντάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Επίσης, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Σαράι, δυτικά της Κωνσταντινούπολης και γίνονται προσπάθειες εντοπισμού ενός αγνοούμενου, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε σπίτια και υποδομές στη βορειοδυτική Τουρκία, όπου δύο γέφυρες κατέρρευσαν στον αυτοκινητόδρομο Μπαχτσεκόι-Σαράι.

Αλλοι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη από τις πλημμύρες σε δύο προάστια της Κωνσταντινούπολης και σε μία πόλη κοντά στην επαρχία Ραιδεστός.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: