25 Αυγ 2009

Επίθεση με μολότοφ στην ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι

Σήμερα τα ξημερώματα, λίγο μετά τις 3 (ώρα Σερβίας), ομάδα πέντε νεαρών πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ κατά του κτιρίου της ελληνικής πρεσβείας.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε ότι η αστυνομία εργάζεται εντατικά για τον εντοπισμό των δραστών της χθεσινοβραδινής επίθεσης με βόμβες μολότοφ κατά του κτιρίου, όπου στεγάζεται η πρεσβεία της Ελλάδας, στο Βελιγράδι.

Από την επίθεση έσπασε ένα παράθυρο κοντά στην είσοδο του κτιρίου και προκλήθηκε μικρή εστία φωτιάς, η οποία σβήστηκε εγκαίρως και δεν προχώρησε στο εσωτερικό του κτιρίου. Στον τοίχο, δεξιά της κεντρικής εισόδου, όπου εξερράγησαν οι βόμβες, διακρίνεται το σήμα των αναρχικών που, όπως εικάζεται, ζωγράφισαν με σπρέι οι δράστες, λίγο πριν από την επίθεση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι νεαροί μετά την επίθεση χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, εκ των οποίων η μία αποχώρησε πεζή και η δεύτερη με ταξί.

Η πρεσβεία σήμερα λειτουργεί κανονικά, ενώ και το γενικό προξενείο, που στεγάζεται στο ισόγειο του ίδιου κτιρίου, συνέχισε να δέχεται αιτήσεις, για έκδοση βίζας, πολιτών της Σερβίας, οι οποίοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει με τον πλέον απόλυτο τρόπο την επίθεση με μολότοφ, από ομάδα αγνώστων, κατά του κτιρίου, όπου στεγάζεται η ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούγκ».

Εκπρόσωποι του σερβικού υπουργείου Εξωτερικών είναι, μάλιστα, σε συνεχή επικοινωνία με την ελληνική διπλωματική αποστολή.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: