17 Αυγ 2009

ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgwIC2YiLcbZhyphenhyphenoNYnjqupA87Q32QOk7jks57uLP1uMxNv-hMXo0rj3xRUZDclxhw_iOC87rFGtQvIOMhA98EupiIfLSezDPHCEhHrjRgatP5HDgkN14P4l46acXXxpbkc2bBylk2qr88/s400/DSC_0700.JPG

Ο κ. Ερντογάν μίλησε με θερμά λόγια για την ισότητα των πολιτών, αλλά έφυγε με χωρίς καμιά δέσμευση για υλοποίηση των αιτημάτων των μειονοτήτων στην Τουρκία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός όταν τέθηκαν από πλευράς Πατριαρχείου διάφορα θέματα παρέπεμψε σε κινήσεις που πρέπει να γίνουν από την...Ελλάδα στη Θράκη ως αντάλλαγμα προκειμένου να... διευκολυνθεί ο ίδιος έναντι της τουρκικής κοινής γνώμης.

Ως μια ιστορική επίσκεψη με το βλέμμα στραμμένο στη διεθνή κοινή γνώμη, χαρακτηρίζεται η κίνηση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, να επισκεφθεί ανήμερα της Παναγίας τη νήσο Πρίγκηπο και να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τους εκπρόσωπους άλλων μη μουσουλμανικών μειονοτήτων.

Ο κ. Ερντογάν μίλησε με θερμά λόγια για την ισότητα των πολιτών, αλλά έφυγε με χωρίς καμιά δέσμευση για υλοποίηση των αιτημάτων των μειονοτήτων στην Τουρκία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός όταν τέθηκαν από πλευράς Πατριαρχείου διάφορα θέματα παρέπεμψε σε κινήσεις που πρέπει να γίνουν από την...Ελλάδα στη Θράκη ως αντάλλαγμα προκειμένου να... διευκολυνθεί ο ίδιος έναντι της τουρκικής κοινής γνώμης.

«Πρέπει και ο Κώστας (Καραμανλής) να καταλάβει ότι πρέπει να γίνει το τζαμί στην Αθήνα και να γίνει κάτι με το θέμα της εκλογής των μουφτήδων στη Θράκη...», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός...

«Μεγάλη ημέρα»
Παρά το γεγονός ότι ο κ. Βαρθολομαίος χαρακτήρισε «μεγάλη ημέρα για την Ομογένεια και τα ιδρύματά της» την επίσκεψη στο νησί του Τ. Ερντογάν και εξέφρασε την ελπίδα ότι «με τη βοήθεια της Παναγίας που εορτάζουμε σήμερα την κοίμησή της, όλα να εξελιχθούν προς το καλύτερο και η ομογένεια να δικαιωθεί σε πολλές από τις προσδοκίες της», ο κ. Ερντογάν δεν αναφέρθηκε καθόλου στο επίμαχο ζήτημα της θεολογικής Σχολής της Χάλκης όπου υπάρχουν συνεχείς πιέσεις όχι μόνο από ευρωπαϊκής πλευράς αλλά και από την αμερικανική κυβέρνηση.

Ο κ. Ερντογάν επισκέφθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη το κτήριο του Ορφανοτροφείου, για την υφαρπαγή του οποίου έχει καταδικασθεί η Τουρκία από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, άλλα ακόμη δεν έχει επιστραφεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο κ. Βαρθολομαίος ξενάγησε τον Τούρκο πρωθυπουργό και στην εκκλησία του Αϊ - Γιώργη Κουδουνά η οποία έχει περάσει παράνομα στην κυριότητα του τουρκικού κράτους όπως χιλιάδες άλλα ακίνητα των ευαγών ιδρυμάτων και εκκλησίες, που θεωρούνται κατειλημμένα από τη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί ότι το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» μετέδωσε εκτός των άλλων ότι ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γκιουνάι πρότεινε τη «μετατροπή ορισμένων εγκαταλειμμένων σχολείων των κοινοτήτων σε μουσεία», κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέο κύμα αρπαγής ακινήτων. Την ίδια ώρα, πάντως, Ελληνες και Ρώσοι προσκυνητές στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα εμποδίστηκαν από τις αρχές να τελέσουν λειτουργία και, μάλιστα, υπήρξαν μικροεπεισόδια.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

http://www.ottomanonline.net/pictures/ottoman_empire.jpg

ΟΛΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ..... Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ , ΠΟΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ? ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΘΕΤΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ..... ΠΟΥ ΟΜΩΣ ?

ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ?
ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΖΑΜΙΑ , ΤΙ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ?
ΜΗΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ?
ΜΗΠΩΣ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ?
ΜΗΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΙΣΤΩΝ ?
ΔΕΜ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ ΕΔΩΣΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ?
ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ?
Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΖΑΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ "ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ" ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ? ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ?
ΜΗΠΩΣ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΝΗΣΙΔΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ?
ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ" ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΕΙΘΗΝΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ?
ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ?
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΚΟ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ ΛΑΘΡΟ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ?
ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ?

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgts40yEn240ewJOvST7OHYRHqBGf2nLtT5Lxnp2bjzfC1Qh20kYPQtQrdIqDUSuaQceawhn441EJtwvqd4wk38G2csjFD9fTVK9aHdczFZndB2vhVZK8ahrrZVQO-DYjvZS0CHlV0ECGc9/s1600/210109-thrakimap.jpg

ΟΣΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ. Η ΘΡΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΓΙΑ "ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ" , ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ "ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ" ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ , ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΕΝΑ ΜΠΑΚΙΡΕΝΙΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΝΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΞΙΠΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΡΤΩΜΕΝΕΣ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΨΕΥΤΟΞΑΝΘΕΣ ΓΡΙΕΣ ΚΑΡΑΚΑΞΕΣ ΤΟΥΣ , ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΤΑΞΗΣ.

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΜΑΣ , ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ Ή ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ "ΗΣΥΧΟΙ" ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ "ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΗΣ". ΑΠΙΘΑΝΟ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ ? ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΘΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ ΣΤΗΝ Β. ΗΠΕΙΡΟ ? Ή ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ "ΑΛΛΑΞΑΝ" ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ?

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinMmIvaFUxbifB5OHOvIFC2go-EoIOzQ_EZkVeU3z3O1MBwn_b7-4FBXzFjZRpwBQc-ECdRU1B_h-IRJZVCo49XbVlw4NIDqLOErHfJwvfSG8mTGH2Tu3mMrj9dKrGfnNH2-FbT3xDsa_W/s320/pontiako5_1.jpg

ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΗΜΕΡΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: