3 Αυγ 2009

Το καθεστώς Γκρούεφσκι καταδιώκει ακόμα και τώρα πολίτες με Βουλγαρική Εθνική Συνείδηση!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzd2thUqDo_LMxpth4N588nM3nTjMnjTj5VTRQq99FBMPjndno2xU3dqHmvmDbW2HwUeNE9bje28u6Mmpc-xTSjm8PqsaDhQc8cC4pD4Yz4JvL2EqKFcx1OJnzctLf3RsVJ2RX-uf7Cmzg/s400/SKOPIA99.bmp

Οι πολίτες της ΠΓΔΜ με Βουλγαρική Εθνική Συνείδηση εξακολουθούν να καταπιέζονται

Καθημερινά πλέον γινόμαστε του ίδιου έργου θεατές με τους Σκοπιανούς. Μετά την γενική κατακραυγή εναντίον του καθεστώτος Γκρούεφσκι για την υπόθεση του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς, η οποία ευτυχώς είχε αίσιο τέλος, μια άλλη υπόθεση έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η τωρινή κυβέρνηση των Σκοπίων δύσκολα θα εγκαταλείψει τις γνωστές φασιστικές πρακτικές.

Η Σπάσκα Μίτροβα, 23 ετών απο την Γευγελη, κάτοχος Βουλγαρικής υπηκοότητας ήταν το νέο θύμα αυτήν την φορά. Η Μίτροβα με πτυχίο του Southwest University στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας, απολύθηκε απο την δουλειά της σε ένα Σκοπιανό Γυμνάσιο με την γελοία δικαιολογία ότι τα Σκόπια δεν…. αναγνωρίζουν Διπλώματα Βουλγαρικών Πανεπιστημίων!!! Αυτό το περιστατικό προκαλεί βέβαια το εύλογο ερώτημα πως αρχικά κανείς δεν είχε πρόβλημα με το πτυχίο της, αλλά στο θέατρο του παραλόγου που επικρατεί στην γειτονική χώρα, τέτοιου είδους οι φτηνές και ανόητες δικαιολογίες αποτελούν πια καθημερινό φαινόμενο.

Παράλληλα η Μίτροβα, η οποία πάσχει απο καρκίνο του στήθους, καταδικάστηκε σε 3 μήνες φυλάκιση και φυλακίστηκε, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα γέννησε λόγω μιας σφοδρής αντιδικίας με τον πρώην σύζυγο της και την επιμέλεια του παιδιού της. Η Μίτροβα απαίτησε διαζύγιο απο τον σύζυγο της μετά απο συστηματική κακομεταχείριση και σχεδόν μόνιμη εξύβριση της λόγω της… Εθνικής της Ταυτότητας, σύμφωνα με την ίδια.

Ο Μπόζινταρ Δημητρόφ, Βούλγαρος Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και Υπεύθυνος για θέματα Βουλγάρων Πολιτών στο εξωτερικό αναφερθηκε στο περιστατικό και το χαρακτήρισε ως την πιο απάνθρωπη υπόθεση που έχει συναντήσει. Ο Κράζιμιρ Καρακατσάνωφ, ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος VMRO στην Βουλγαρία, κάλεσε την Βουλγαρική κυβέρνηση να θέσει Βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, όσο πολίτες με Βουλγαρική εθνική συνείδηση καταπιέζονται με τέτοιο απάνθρωπο τρόπο στα Σκόπια.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: