7 Αυγ 2009

Ο πετρελαιαγωγός φέρνει τουρίστες στον Έβρο

Πριν ακόμη φέρει το ρωσικό πετρέλαιο από το Μπουργκάς στην Αλεξανδρούπολη, ο αγωγός “φέρνει” τουρίστες. Από την αρχή της εβδομάδας, 126 υπάλληλοι της Trans-Neft, της κρατικής εταιρείας που έχει το μονοπώλιο μεταφοράς πετρελαίου, κάνουν τις διακοπές τους στο νομό Έβρου.
Οι φορείς του Έβρου εκτιμούν ότι το επόμενο καλοκαίρι ο αριθμός αυτός θα είναι πολλαπλάσιος, ιδιαίτερα αν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού.

Από τη στιγμή που δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις στο θέμα του πετρελαιαγωγού, ο νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης έθεσε επιτακτικά το θέμα των ανταποδοτικών οφελών, επιδιώκοντας μεταξύ άλλων ο νομός Έβρου να καταστεί μόνιμος τόπος παραθερισμού για τα στελέχη και το προσωπικό των ρωσικών εταιρειών που συμμετέχουν στην κατασκευή του. Τους προηγούμενους μήνες η νομαρχία πραγματοποίησε συστηματική προβολή της περιοχής, συμμετέχοντας σε τουριστικές εκθέσεις στη Ρωσική Δημοκρατία.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, ο αντιπρόεδρος Δημοσίων Σχέσεων της Trans-Neft Βλαντιμίρ Νέμτσεφ ανακοίνωσε την επίσκεψη 126 υπαλλήλων της εταιρείας για δεκαήμερες διακοπές στον Έβρο, δημιουργώντας προσδοκίες ότι αυτή είναι μόνο η αρχή. Με δεδομένο ότι η εταιρεία Trans-Neft απασχολεί περισσότερους από 80.000 εργαζομένους σε όλη τη Ρωσία, οι προοπτικές μιας τέτοιας ανταποδοτικής σχέσης είναι πολύ σημαντικές για το νομό Έβρου.

“Προσπαθούσαμε εδώ και κάποια χρόνια να κάνουμε άνοιγμα στη ρωσική αγορά, αλλά οι προσπάθειες για απευθείας πτήσεις τσάρτερ δεν ευοδώθηκαν, γιατί έχουν υψηλό κόστος και μεγάλο ρίσκο”, εξηγεί ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Έβρου Κώστας Χατζηκωνσταντίνου. “Τώρα, λόγω του αγωγού ασκούνται πιέσεις στις εμπλεκόμενες εταιρείες, ώστε να παρακινούν τους υπαλλήλους τους να κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχής μας. Αν υπάρχει 70% πληρότητα σε μια πτήση τσάρτερ από υπαλλήλους της Trans Neft, εύκολα καλύπτεται και το υπόλοιπο 30%”, επισημαίνει.

Ο ίδιος προβλέπει ότι το καλοκαίρι το 2010 “θα υπάρχει ένα σερί τέτοιων γκρουπ ρώσων τουριστών. Ένας Ρώσος ισοδυναμεί με τέσσερις Κεντροευρωπαίους όσον αφορά την κατανάλωση που κάνει, για αυτό είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε ανοιχτή την ‘πόρτα’ προς τη Ρωσία”, υπογραμμίζει, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Βόρεια Ελλάδα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα λόγω των ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση που μιλούν ρωσικά. “Το ότι μπορούν να συνεννοηθούν στη γλώσσα τους αποτελεί για τους Ρώσους ένα ισχυρό κίνητρο για να κάνουν τις διακοπές τους εδώ”, λέει.

ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ικανοποιημένοι από την τουριστική κίνηση της φετινής θερινής περιόδου εμφανίζονται οι ξενοδόχοι του Έβρου, καθώς οι περισσότεροι βλέπουν τα καταλύματά τους γεμάτα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ιδιοκτητών ξενοδοχείων του νομού Κ. Χατζηκωνσταντίνου, τον Ιούλιο η πληρότητα άγγιξε το 80% και τον Αύγουστο αναμένεται να φτάσει το 90% - 95%. "Είμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ή και καλύτερα. Η κρίση δεν μας άγγιξε" καταλήγει.

ΠΗΓΗ

ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΡΟΙΟΝ.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΓΩΓΟ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕΡΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΜΟΝΙΜΟ ΦΟΒΟ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΑΞΙΑ ΤΑ ΕΞΟΧΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ "ΠΝΙΓΟΥΝ" ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΑ ΨΑΡΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: