5 Αυγ 2009

«Καθάρισε» το κέντρο, αντιδρούν στη Ριτσώνα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNhohkK8W2zQ_3x5sdtYoHH_WNKyrY3V9SbqhJkawxlnCxA1o6FTZvcputm4ZF2y5OOQLZHsWI-qDItEYyvcquKhKdt4yVgfvAxPBCFvEs4Kg2cIduesR4ExujlPFGnJ4_HmN9Q_egjk0/s400/ContentSegment_11294373$W800_H_R0_P0_S1_V1$Jpg.jpg

Αισθητά καλύτερη είναι η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με το οδοιπορικό της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, αφού οι συνεχείς περιπολίες των αστυνομικών έχουν αποδώσει, ενώ οι έμποροι εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Δεν είναι λίγοι, πάντως, αυτοί που υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δεν εξαλείφθηκε, αλλά μετατοπίστηκε σε άλλη περιοχή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πλατεία Κουμουνδούρου, όπου παρά την αστυνόμευση, έχουν βρει καταφύγιο πολλοί αλλοδαποί και τοξικομανείς, οι οποίοι μάλιστα περνούν τη νύχτα στο ύπαιθρο.

Οι περιπολίες της Αστυνομίας θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι χώροι συγκέντρωσης προσφύγων.

Ο κεντρικός σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει τη δημιουργία κέντρου υποδοχής για παράνομους μετανάστες στην περιοχή της Ριτσώνας, σχέδιο όμως που προκαλεί την έντονη αντίδραση κατοίκων και φορέων της Εύβοιας.

Με πρωτοβουλία της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Εύβοιας δεκάδες πολίτες και φορείς απέκλεισαν σήμερα (Τρίτη) συμβολικά τη γέφυρα της Χαλκίδας, υποστηρίζοντας ότι στην περιοχή της Ριτσώνας δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής μεταναστών.

«Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση ο δήμος Αυλίδος και Χαλκίδας να ταυτιστούν με αυτά τα κέντρα, τα οποία προσβάλουν το πολιτισμό μας», δήλωσε στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Χαλκίδας κ. Θανάσης Ζεμπίλης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Αυλίδος κ. Χρήστος Παύλου, ο οποίος δήλωσε στο ΣΚΑΪ: «Κάποιοι αποφάσισαν επί χάρτου σε κάποιο γραφείο να μεταφέρουν στην Αυλίδα, στη θέση Ριτσώνα, ένα κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών. Ούτε ύδρευση υπάρχει, ούτε αποχέτευση… πρόκειται απλά για ένα χωράφι».

Οι κάτοικοι και οι φορείς της Χαλκίδας προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους στην περίπτωση που δεν αλλάξει ο κεντρικός σχεδιασμός για τα κέντρα υποδοχής μεταναστών.

www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: