26 Αυγ 2009

“Δημοκρατία της μπανάνας” όταν θίγονται τα εκδοτικά συμφέροντα

*Λέει το Νο 2 της PRISA και μέλος του Δ.Σ. του ΔΟΛ

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

«Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται όπως σε μια δημοκρατία της μπανάνας. Επιδιώκει να υποτάξει τα Μ.Μ.Ε. Είναι ένας πόλεμος εναντίον όσων είναι ανεξάρτητοι. Προσπαθεί να οργανώσει τα δικά της φιλικά μίντια. Είναι μια επίθεση κατά της ποιότητας της δημοκρατίας, που θέτει σε κίνδυνο τον διαχωρισμό της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας».

Η πρωτοφανής αυτή επίθεση στην σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας γίνεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο ενός εκδοτικού κολοσσού και βασικού υποστηρικτή της κυβέρνησης Θαπατέρο, τον Χουάν Λούις Σεμπριάν .

Το νούμερο 2 του οργανισμού PRISA, που πρόσφατα ορίστηκε και μέλος του Δ.Σ. στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό SER (ανήκει στο ισπανικό συγκρότημα με πρόεδρο τον Ιγνάσιο Πολάνκο) κατηγορεί την κυβέρνηση για την αιφνιδιαστική απόφασή της να απελευθερώσει αμέσως την επίγεια συνδρομητική τηλεόραση (βλέπε προηγούμενη ανάρτηση) και να σπάσει ουσιαστικά το μονοπώλιο του οργανισμού να μεταδίδει ποδοσφαιρικούς αγώνες από το κανάλι Digital+.

Το περιεχόμενο της συνέντευξης αναδημοσιεύει και η έγκυρη El Pais το περασμένο Σάββατο με ολοσέλιδο τίτλο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου (δεν χρειάζεται να ψηφιστεί από τη Βουλή ή την Γερουσία και έχει άμεση ισχύ) ως “σκανδαλώδη παρέμβαση για να υποτάξει τα Μ.Μ.Ε.”.

Ο κ. Σεμπριάν, αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι η βιαστική απόφαση ευνοεί “τους φιλικά προσκείμενους στην κυβέρνηση” και αυτό φαίνεται καθαρά από το γεγονός ότι από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αρχίζει η αναμετάδοση των ποδοσφαιρικών αγώνων μιας δεύτερης συνδρομητικής πλατφόρμας (GOL TV).

Σε μια περίοδο που τα συνολικά χρέη του εκδοτικού οργανισμού PRISA φτάνουν το αστρονομικό ποσό των 4.800 εκατομμυρίων ευρώ (με την αξία της μετοχής του να αυξάνεται την περασμένη εβδομάδα κατά 18%, μετά από ανάλογη πτώση προ δεκαημέρου), ο κ. Σεμπριάν τονίζει ότι ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας “ο Θαπατέρο, χρησιμοποιεί τις προσωπικές του σχέσεις για να οργανώσει το δικό του μικρό γκρουπ μέσων μαζικής ενημέρωσης, αγνοώντας την ελευθερία της αγοράς. Είναι ένας πόλεμος της κυβέρνησης κατά της ανεξαρτησίας των μίντια. Το λυπηρό είναι ότι η κυβέρνηση κάνει τα ίδια ή και χειρότερα λάθη από άλλες της άκρας δεξιάς”.

Αυτές κι αν δεν είναι πολιτικό-εκδοτικές φωτιές! Η συνέχεια θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους μας.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpfZYWFwwADrZV8PneItWu-d59Rwvg5USsW4a2cG31YqqCUF1kqqpFlJVw7fjUN_CxlymQlMVf2RNYG2bPgzatrUs3bamA77T-o3_aVQKfPDEyVx70VHipABWnEB0fCnrXxGmkj-eqog/s400/%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7+22.jpg

ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΜΙΝΤΙΑΡΧΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ. ΤΙ ΦΩΤΙΕΣ ΤΙ ΛΑΟΣ ΤΙ ΚΡΙΣΗ ΤΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΙ ΑΝΕΡΓΙΑ .... ΟΛΑ ΜΠΟΥΡΔΕΣ , ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΜΟΝΟ ΓΝΩΜΩΝΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΘΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ. ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ? ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ , ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ? ΕΙΣΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ......

ΟΛΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΛΙΓΟΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ , ΤΑ ΜΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Η ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΜΑΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΜΜΕ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhoqMQcnAiNbkA57NB2LZNjfK0tTD9NjK-w-j6d9nAWlj0_15VTR9vrBazrFOHMylrcVoPWtnoVZ-rLLUweocB3CoPlzKkopcjtK5i0EdzvjprFgzKSlav10R9DINhbJmNgx-rTnSRZZQY/s400/asteres.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :

Αυτό το τσουνάμι αναξιοπιστίας των ΜΜΕ που πλήττει την χώρα μας , με ψευδή δημοσιεύματα, κατασκευασμένα ρεπορτάζ και αναληθείς ειδήσεις, είναι πρωτόγνωρο .

Ουδέποτε στην ιστορία της δημοσιογραφίας δεν υπήρξαν τόσα πολλά (και συγκεντρωμένα σε ...μια χρονική στιγμή) ανυπόστατα , παραπλανητικά και απατηλά δημοσιεύματα και ειδήσεις.
Ουδέποτε δεν υπήρξαν τόσα πολλά λιβελογραφήματα, όσα την κιτρινισμένη εποχή που διάγουμε. Όλα αυτά σίγουρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ .

Μετά την αποκάλυψη τόσων ψευδών δημοσιευμάτων-ειδήσεων ( υπόθεση Ερντογάν, υπόθεση Ζακ Μπαρό, υπόθεση νήσου Ρω,υπόθεση αγωγών κλπ) έρχεται χθες μια ακόμα ΕΠΙΣΗΜΗ αποκάλυψη κατασκευασμένης είδησης.
Ο δικηγόρος του Χριστοφοράκου, Στέφαν Κουρσάβ με επιστολή του απαντά στην επιστολή του ΠαΣοΚ ,που είχε ζητήσει ...τον λόγο από το πρώην μεγαλοστέλεχος της SIEMENS και πρώην επισκέπτη-χορηγό των γραφείων της Χαριλάου Τρικούπη ,όπως άλλωστε επίσημα έχει καταθέσει ο κ. Τσουκάτος.

Υπενθυμίζω ότι η επιστολή του ΠαΣοΚ , όπως χαρακτηριστικά αναφέρετο σ` αυτή, εδράζετο «στη δέσμευση την οποία ανέλαβε ο ίδιος ο δικηγόρος του κ. Χριστοφοράκου με δήλωσή του προς την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, ότι εφόσον το ζητήσει η Νέα Δημοκρατία ο πελάτης του θα παραδώσει ακριβή στοιχεία για χρηματοδότησή της».

Η απαντητική ΕΠΙΣΗΜΗ επιστολή του Γερμανού δικηγόρου αποκαλύπτει για άλλη μια φορά την παραπληροφόρηση και την χειραγώγηση που υφίσταται η κοινή γνώμη της χώρας μας.
Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Στέφαν Κουρσάβ ότι ο κ. Ραγκούσης επικαλείται δήθεν δήλωση του και ότι ουδέποτε έχει δώσει στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» ή σε (αρχι)συντάκτες της ( ?) , σχετική συνέντευξη αυτού του περιεχομένου.

Μάλιστα αναφέρει ότι επειδή δεν διαθέτει γνώση της ελληνικής γλώσσας δεν είναι σε θέση να παρακολουθεί τις αναφορές του ελληνικού Τύπου και έτσι δεν μπορεί να αντικρούει ....εσφαλμένες αναφορές .

Εάν αυτό δεν είναι διεθνές «ξεσκέπασμα» και διεθνές ρεζίλεμα των ΜΜΕ της χώρας μας , τότε τι είναι; Βλέπεται την ίδια κιόλας ημέρα είχε φροντίσει η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ ,να αναπαραγάγει το κατασκευασμένο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ».
Το υιοθέτησαν χωρίς ΚΑΜΙΑ διασταύρωση και το αναπαρήγαγαν κατά κόρον, προσθέτοντας μάλιστα διαφόρους πομπώδεις τίτλους ( «Αποκάλυψη Τώρα» «Ξεσκέπασμα» κλπ, απευθυνόμενοι - νόμιζαν - σε ..ιθαγενείς).

Είχε προηγηθεί το διεθνές «φτύσιμο» στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» από τον αξιωματούχου της ΕΕ Ζακ Μπαρό που είχε διαψεύσει και αυτός τα περί δήθεν συνεντεύξεως του , την οποία ...όλως τυχαίως (ΚΑΙ ΑΥΤΗ όπως και του Βήματος) επικαλείτο ΕΠΙΣΗΜΑ το ΠαΣοΚ και μέσω αυτής επιχειρούσε να ...ασκήσει πολιτική.

Βέβαια και καθώς το συνηθίζουν, ουδέποτε ζήτησαν συγνώμη ούτε οι εφημερίδες και τα άλλα ΜΜΕ για τα κατασκευασμένα δημοσιεύματα-ειδήσεις, ούτε φυσικά και το ΠαΣοΚ για τα πολιτικά ατοπήματα του , να προσπαθεί να ασκήσει πολιτική μέσω αυτών των...μεθόδων.

Η πλήρης σύμπραξη του ΠαΣοΚ και των «νταβατζήδων» είναι πλέον ορατή και από ..τυφλούς.

ΥΓ. Το τίμημα τέτοιων συμπράξεων, το έχουμε πληρώσει κατά κόρον στο παρελθόν. ΑΥΤΟ το πάθημα ας μας γίνει ...μάθημα.

ΠΗΓΗ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGfkzwlE47BQ1ASpu4MOVodwilR6hDiWThURNLIVIsJBNx3nk-wuQ6jfRcErKid28Glw_DrM0cDZtzpWBCtwdirHh1gNnX0sDg4VekfXuRbDWX2I3gD99Er4fLre5yX_sConz1gGHWDtHZ/s400/TVelevision_svg.png

Δεν υπάρχουν σχόλια: