22 Αυγ 2009

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ

http://f.imagehost.org/0039/fire.jpg

Στη μεταφορά δύο οπλικών συστημάτων από το στρατόπεδο Βαρνάβα σε άλλο στρατόπεδο στο Καπανδρίτι προχώρησε το Γενικό Επιτελείο Στρατού για προληπτικούς λόγους, λόγω της πυρκαγιάς. Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΣ, το στρατόπεδο δεν απειλείται άμεσα, ούτε γίνεται εκκένωσή του. Παράλληλα, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα. Σημειώνεται ότι, στο στρατόπεδο Βαρνάβα υπάρχει μονάδα αντιαεροπορικών πυραύλων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, οι μονάδες πυρασφάλειας και τα πυροσβεστικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν τεθεί σε βαθμό υψηλής ετοιμότητας. Σε ετοιμότητα αμέσου επεμβάσεως 30 λεπτών έχει τεθεί η Μονάδα Πυρόσβεσης Αττικής του Στρατού Ξηράς ενώ σε επιφυλακή είναι και δύο μονάδες Καταδρομών του Στρατού. Για τον συντονισμό των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Στρατό Ξηράς έχει δημιουργηθεί ειδική ομάδα με επικεφαλής υποστράτηγο και συντονιστές τρεις συνταγματάρχες. Ο Στρατός Ξηράς έχει διαθέσει περίπου τριάντα πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα για συνδρομή των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στην περιοχή Γραμματικού - Βαρνάβα επιχειρούν επίσης από αέρος δέκα πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, το μέτωπο της φωτιάς πλησίασε το βορειοανατολικό άκρο της βάσης ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνος. Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΝ, το προσωπικό, τα στρατιωτικά μέσα, τα καύσιμα και τα πυρομαχικά δεν απειλούνται και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: