3 Αυγ 2009

Ο Βάσκο είναι και πάλι ελεύθερος!

http://www.americanchronicle.com/img/galleries/4172/306/Vasko_Gligorijevic.jpg

Ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς είναι και πάλι ελεύθερος. Το καθεστώς Γκρούεφσκι δεν μπόρεσε να επιβάλει την σιωπή του στις φωνές όλων εκείνων που διαμαρτύρονταν έντονα για την εξαφάνιση του φιλέλληνα ακτιβιστή και βασικού αντιπάλου των ανιστόρητων που διαδίδει το "Μακεδονισμός" του αλαζόνα Σκοπιανού πρωθυπουργού.


Ο Βάσκο έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα σε όλους εκείνους που με κάθε τρόπο προσπάθησαν και βοήθησαν στην απελευθέρωσή του.

Το μήνυμα του Βάσκο
"O Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς είναι και πάλι ελεύθερος και σε καλή γενική κατάσταση από πλευράς υγείας.
Θέλω να σας ενημερώσω πως η θέληση του, οι πεποιθήσεις του, το ηθικό του και η διαύγεια του λόγου του και της σκέψης του, είναι δυνατές. Φυλακίστηκε χωρίς να το θέλει και παράνομα σε σχέση με την αιτία, το σύνταγμα της ΠΓΔΜ, τους σχετικούς νόμους και τις νόμιμες Ιατρικές διαδικασίες στο ψυχιατρικό νοσοκομείο του Bardovci από την 4η Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου του 2009. Η σύλληψή του ήταν καθαρά πολιτική.

Η διαστρέβλωση της υπόθεσης που θα παρουσιάσουν οι εκφραστές του Καθεστώτος, ανήκει στο ίδιο ακριβώς καθεστώς που επινόησε την διαστρέβλωση μιας Ιστορίας ενός ολόκληρου έθνους και δεν πρέπει να θεωρείται καθόλου αξιόπιστη.

Ο Βάσκο συνεχίζει μετά απο την προσωρινή διακοπή τον αγώνα, καταλαβαίνοντας πλήρως πως οι καταστάσει αλλάζουν ριζικά και απαιτούν προσαρμογή στην οποία κάθε μελλοντική ενέργεια θα στηριχτεί, ως προυπόθεση για ευεργετικά αποτελέσματα.

Λαμβανοντας υπόψιν την συγκεκριμένη κατάσταση, είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει τους σκοπούς του ως ακτιβιστής, πολιτικός αρθογράφος και φιλόσοφος, πιο δυνατά παρά ποτέ.
Τώρα είναι στα Σκόπια και διαθέσιμος για επικοινωνία στο e-mail vasko.gligorijevic@live.com

Επεκτείνει την ευγνωμοσύνη του σε όλους τους ανθρώπους που εξαπέλυσαν μια διεθνή καμπάνια για την απελευθέρωση του απο την φυλάκιση που είχε προαχθεί απο το μεγαλύτερο Ολοκληρωτικό και Παράλογο Καθεστώς της Ευρώπης: ακτιβιστές, bloggers, αρθρογράφοι, δημοσιογράφοι και άλλοι, με μια ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη για την κυρία Γκατζούλη και τον κύριο Σταύρο Βιτάλη,οι οποίοι επισκέφτηκαν το Βαλκανικό Γκούλαγκ στην ΠΓΔΜ, σε υπεράσπιση της λογικής στην οποία ο πολιτισμένος κόσμος έχει βασιστεί".

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως η ομάδα που επισκέφθηκε πρόσφατα τα Σκόπια και απαίτησε την απελευθέρωση του Βάσκο, ετοιμάζει δράσεις έτσι ώστε να εξασφαλίσει πως δεν πρόκειται ο Βάσκο να εξαφανιστεί και πάλι στο μέλλον...

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: