23 Αυγ 2009

Χορός εκατομμυρίων για μια θέση στη Βουλή

Του Φ. Καλλιαγκόπουλου

Κάποτε οι βουλευτές ενώπιον των εκλογών που σχεδόν πάντα προκηρύσσονται αιφνιδιαστικά, πουλούσαν τις αφορολόγητες βουλευτικές Μερσέντες που αγόραζαν στο 1/3 της αξίας τους από τον ΟΔΔΥ για να αντεπεξέλθουν στον πολυέξοδο προεκλογικό αγώνα….

Σήμερα , οι «αγαπημένοι των καναλιών», οι «προβεβλημένοι», οι «υπουργήσιμοι», όπως τους χαρακτηρίζουν συνάδελφοί τους, αποζητούν τις εκλογές για να πλουτίσουν από τις χορηγίες των ιδιωτών που «ποτέ δεν σταμάτησαν και δεν θα σταματήσουν». «Και μιλάμε», συνεχίζουν συνάδελφοί τους, «για ζεστό χρήμα που αρκεί να καλύψει όχι μόνον έναν πλουσιοπάροχο εκλογικό αγώνα, αλλά και να μείνουν στην καβάτζα των άσχετων ή άγνωστων στο πλατύ κοινό τραπεζικών λογαριασμών είτε εδώ, είτε στο εξωτερικό, είτε σε πιο προωθημένους και ασφαλείς εξωχώριους προορισμούς».

Άλλοι βουλευτές, που αυτοκατατάσσονται στους «πληβείους», αποκαλύπτουν ότι στην επαρχία, κυρίως, σε περιφέρειες άνω των πέντε εδρών, όπου τα μαχαίρια βγαίνουν και γυαλίζουν πολύ πριν από το 40ήμερο της προεκλογικής περιόδου, έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τα μέσα κυρίως ηλεκτρονικά που βάζουν πακέτο – ταρίφα για «να σε παίξουν», αλλά και αυτούς που βάζουν πακέτο – ταρίφα για να μη σε λοιδορήσουν, που είναι ό,τι πιο ύπουλο μέσα στο διάστημα των 30 – 40 ημερών…

Η μεγάλη διαπλοκή ενδιαφέρεται από πενταεδρικές και πάνω

xantzobides

Δηλώνει βουλευτής: «Οι εφημερίδες σου ζητούν ό,τι θέλουν για το δεκαπενθήμερο, 1.000 ή 5.000 ή 8.000 ευρώ, αλλά αν δεν φέρεις βόλτα δύο και τρεις φορές όλα τα χωριά, δεν κάνεις τίποτε». Παραδέχεται ότι πιέσεις από συμφέροντα αρχίζουν από τις πενταεδρικές και πάνω.

«Γίνεται πλιάτσικο, όπου υπάρχουν πολλά κανάλια», ομολογεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που εκλέγεται στην Κεντρική Μακεδονία. Σημειώνει ότι το μεγάλο φαγοπότι δεν γίνεται στις βουλευτικές, αλλά στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, οπότε τον λογαριασμό κυρίως «μαύρα» δεν τον πληρώνει στους «οφειλέτες» ο εκλεγόμενος, αλλά οι ίδιοι οι δήμοι και οι νομαρχίες με φοβερή διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Όσον αφορά τις βουλευτικές η ταρίφα για τα κανάλια είναι περίπου 15.000 ευρώ, αλλά τα δίνουν κυρίως αυτοί που δεν έχουν πρωτοεκλεγεί.

30.000 για ένα παραπολιτικό (!!!)

«Μπορεί να ζητήσει και πάνω από 30.000 ευρώ μία εφημερίδα των Αθηνών για να βάζει προσεκτικά τα παραπολιτικά που του στέλνεις», ομολογεί βουλευτής της Θεσσαλίας, θεωρώντας ότι το μεγάλο κακό το κάνουν κυρίως οι «δημοσιογραφικές εταιρείες προβολής»: Αλλού είδους εξυπηρετήσεις και ανταλλάγματα ζητούν από τους μεγαλοσχήμονες που μπορούν να επηρεάσουν πολύ «ισχυρές δουλειές!». Ο ίδιος λέει ότι τα «ραδιόφωνα-εκβιαστές» αρχίζουν με ειρωνικά σχόλια του είδους: «Βρε, τον τάδε, που θυμήθηκε το νομό μας τώρα…». Αν του πεις ότι θα τον μηνύσεις, έχεις διαγραφεί ως όνομα από τα ερτζιανά του, εκτός αν πληρώσεις».

«Όλο το σύστημα της Αθήνας είναι άρρωστο και μπλεγμένο με δημοσιογράφους που πουλάνε δημόσιες σχέσεις που πρόθυμα πληρώνουν κάποιες ΔΕΚΟ», υποστηρίζει πρωτοκλασάτο στέλεχος της Ν.Δ., κρίνοντας ότι οι πλέον «ευνούχοι» λόγω της διαπλοκής είναι οι βουλευτές της Α΄ Αθηνών: «Κατορθώσαμε να απαλλαγεί η περιφέρεια από τον τοκογλύφο, αλλά το πρόβλημα στο Λεκανοπέδιο παραμένει.

Υπήρξε καταγγελία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ότι τοπικό μέσο ζήτησε 40.000 ευρώ για να μη διασύρει υποψήφιο, ομολογεί παλαιός επίσης βουλευτής του Λεκανοπεδίου, κρίνοντας ότι όλοι είναι όμηροι των μεγάλων διαφημιστικών εταιρειών που αγοράζουν τα προνομιούχα διαφημιστικά πλαίσια κι εκεί που τα νοικιάζουν για 1.000 ευρώ τον μήνα για διαφημίσεις τσιγάρων δεκαπλασιάζουν το ποσό για το 40ήμερο των εκλογών.

«Μεγάλο δράμα η Β΄ Αθηνών. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το τερατούργημα. Θέλει από 300.000 ευρώ έξοδα τουλάχιστον και όχι για παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, πλησιάζει τα 600 χιλιάρικα μια αξιοπρεπής παρουσία στη Β΄, όταν από μία πλήρη θητεία τεσσάρων ετών ο βουλευτής θα βγάλει 380.000 ευρώ!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: