27 Αυγ 2009

Ρεκόρ φορο-παραβατικότητας τον Αύγουστο

Στο διάστημα 17 έως 23 Αυγούστου ο μέσος όρος της παραβαιτικότητας ήταν 64,27%.

Ρεκόρ παραβατικότητας σημειώνεται και κατά το δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου, όπως προκύπτει από τους ελέγχους της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ) σε τουριστικές περιοχές. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό σήμερα, αυτό που διαπιστώθηκε από τα συνεργεία της ΥπΕΕ ήταν σωρεία παραβάσεων σε εταιρείες με έδρα περιοχές υψηλής τουριστικής κίνησης στην περίοδο από 17 έως 23 Αυγούστου. Συγκεκριμένα ελέγχθηκαν 515 εταιρείες και διαπιστώθηκαν 2.562 παραβάσεις σε 331 από αυτές. Ο μέσος όρος παραβατικότητας στο σύνολο των περιοχών ήταν 64,27%, που κρίνεται ιδιαιτέρως υψηλός.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα ποσοστά αυτά σχετίζονται άμεσα με τη νέα μεθοδολογία που χρησιμοποιείται κατά τους ελέγχους και ειδικότερα με τη μέθοδο της επιλογής των στόχων. Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι γίνονται σε εταιρείες που είναι εμφανώς ή πιθανώς παραβάτες και όχι τυχαία ή δειγματοληπτικά. Οι συνηθέστερες παραβάσεις που εντοπίσθηκαν αφορούσαν τη μη έκδοση νόμιμων αποδείξεων λιανικής πώλησης. Οπως έγινε γνωστό, στις εταιρείες, όπου διαπιστώνεται κατά τον έλεγχο ότι δεν εκδίδονται νόμιμες αποδείξεις λιανικής πώλησης ή ανακυκλώνονται αποδείξεις άλλων πελατών, θα ζητούνται και τα στοιχεία των όποιων εμπλεκόμενων προσώπων.

ΠΗΓΗ

ΦΟΡΟ-ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ Ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΨΗΛΗ , ΑΠΛΩΣ ΤΩΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ..... ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ .... ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΙΜΙΟΙ , ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ , ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ . ΓΙΑΥΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ "ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: