7 Αυγ 2009

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΗΜΕΝΣ - ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΖΗΤΑΝ "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

http://www.athina984.gr/files/imagecache/main/files/news-images/Siemens_RobotPlaysGuitar_3.jpg

Όπως ανάφερε σε άρθρο της η Αντωνία Ξυνου στην χθεσινή «Ε», ο 4ος ειδικός ανακριτής κ .Ν. Ζαγοριανός φαίνεται να αποζητεί τον ρόλο και άλλων προσώπων, τα οποία δεν έχουν κληθεί ούτε ως μάρτυρες στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens.
Αυτό διαφαίνεται και από τα ερωτήματα που τέθηκαν κατά την απολογία του Ηλ. Γεωργίου, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της γερμανικής εταιρείας.

Και αυτό γιατί προχθές ο κατηγορούμενος για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος χρειάστηκε να απαντήσει για τις σχέσεις της Siemens με τον κ. Σωκρ. Κόκκαλη και την Ιντρακόμ, καθώς και τον κ.Πέτρο Λάμπρου, διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ πριν από την υπογραφή της συμφωνίας 8002/97 για την ψηφιακοποίηση του Οργανισμού.

Στην ερώτηση του ανακριτή αν γνωρίζει τον Πέτρο Λάμπρου, απαντά ότι «επί της εποχής του είχα κάνει διαβήματα για την αναβλητική του στάση στις προγραμματικές συμφωνίες.
Εξαιτίας της στάσης του αυτής κινδύνευσε να κλείσει το εργοστάσιο της Siemens στη Θεσσαλονίκη και δημιουργήθηκαν ....οι αυξημένες ανάγκες του ΟΤΕ, οι οποίες ....καλύφθηκαν με τη συμφωνία. Γι' αυτό ...έγιναν και μεγάλες συμβάσεις στη συνέχεια».

Υπενθυμίζω ότι ο κ. Λάμπρου, ιστορικό στέλεχος του ΠαΣοΚ, υπήρξε ...ταμίας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Αναφορά γίνεται και στον συγκατηγορούμενό του και πρώην γενικό διευθυντή του ΟΤΕ, κ.Ηλ. Σκαρπέλη , ο οποίος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι ο Ηλ. Γεωργίου ήταν ο χειριστής του λογαριασμού, με την κωδική ονομασία «Franz», από όπου διακινήθηκαν ύποπτα εμβάσματα περίπου 3,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ.Ηλ.Γεωργίου, που κάνει λόγο και για τις... υψηλόβαθμες γνωριμίες του Γ. Σκαρπέλη στη Siemens, αναφέρει ότι τον επίμαχο λογαριασμό διαχειριζόταν το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ και πως «προκύπτει ότι ένα μέρος χρημάτων από τον λογαριασμό του Σκαρπέλη πήγαινε σε εταιρείες που μου υποδείκνυε εκείνος και πιθανολογώ ότι ήταν συμφερόντων του».

Ο κ. Σκαρπέλης ως γνωστόν συνυπήρξε ΣΤΟ ΙΔΙΟ (λαδωμένο κατά τον κ. Μαυρίκη) Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ με τον Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωπο τύπου κ. Παπακωνσταντίνου! Για την συγκεκριμένη συνύπαρξη, επικρατεί ..σιγή ασυρμάτου!

ΠΗΓΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ANTINEWS

ΕΠΙΣΗΣ

Ελεύθερος με όρους ο άλλοτε γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ

papakonsioannis

Ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 20 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε ο τέως γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ι. Παπακωνσταντίνου, μετά την απολογία του για το σκέλος της υπόθεσης των ομολόγων που αφορά στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας την περίοδο 2003-04.

Στην απολογία του ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή ο κ. Παπακωνσταντίνου κατέθεσε στοιχεία και έγγραφα για την επίμαχη περίοδο, που -σύμφωνα με τον δικηγόρο του- «αποδεικνύουν ότι οι κατηγορίες στερούνται βασιμότητας».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να ζημίωσε το ασφαλιστικό Ταμείο με 1,4 εκατ. ευρώ με την αγορά ομολόγου.

Είναι το τρίτο πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που περνάει την πόρτα της Ευελπίδων μετά τον Θ. Τσουκάτο και τον πρώην διευθυντή του ΟΤΕ Γ. Σκαρπέλη και την καταβολή χρηματικής εγγύησης από τον Τσουκάτο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν από χρόνια κοντά στον κ. Γ. Παπανδρέου και είχε πρωταγωνιστήσει στο σκάνδαλο Κοσκωτά: Πρωταγωνιστής και στο «σκάνδαλο Κοσκωτά», ο ΓΔ του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

ΠΗΓΗ

ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΞΑΝΑΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ , ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΖΗΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ" ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΘΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ.

ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΘΑΨΙΜΟ" ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΜΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ , ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ Ή ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΔΙΑΡΡΟΕΣ" ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ? ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: