6 Αυγ 2009

Νέα ηγεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε, σήμερα, το ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Β. Μεϊμαράκης, νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ επελέγη ο έως σήμερα αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, που προάγεται στο βαθμό του πτεράρχου.

Νέος αρχηγός ΓΕΣ επελέγη ο έως σήμερα γενικός επιθεωρητής Στρατού αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος. Αρχηγός ΓΕΑ επελέγη ο έως σήμερα αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας και διοικητής του CAOC-7 αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας.

Το ΚΥΣΕΑ τοποθέτησε ως νέο αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας και διοικητή του CAOC-7 τον έως σήμερα διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης αντιπτέραρχο Ιωάννη Πατσαντάρα.

Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αποστρατεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Δημητρίου Γράψα, στον οποίο, όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης, απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ενώ αποστρατεύεται και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Δημήτριος Βούλγαρης.

Πριν από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση και με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

►Τα βιογραφικά των νέων αρχηγών

Ιωάννης Γιάγκος, πτέραρχος, αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Διετέλεσε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας - διοικητής του CAOC7. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το Δεκέμβριο του 1951. Εισήλθε στη σχολή Ικάρων το 1970 και μετά την αποφοίτησή του το 1974 ως Ανθυποσμηναγός Ιπτάμενος, τοποθετήθηκε στην 117 ΠΜ, ως Ιπτάμενος αεροσκαφών F-4Ε. Από το 1974 μέχρι το 1991 συμπλήρωσε πάνω από 3000 ώρες πτήσης, σε αεροσκάφη F-4 Ε και F-16C/D. Υπηρέτησε σε διάφορες επιτελικές θέσεις, καθώς και θέσεις διοίκησης. Έχει επίσης υπηρετήσει ως Επιτελής στο SHAPE. Παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών.

Βασίλειος Κλόκοζας, αντιπτέραρχος, αρχηγός ΓΕΑ

Διετέλεσε Αρχηγός του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας και Διοικητής του Combined Air Operations Center 7 (CAOC7). Γεννήθηκε στην Άμφισσα Φωκίδας το 1955. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1973 και αποφοίτησε το 1977 ως Ανθυποσμηναγός Ιπτάμενος. Εχει πετάξει συνολικά 5.500 ώρες με μαχητικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη. Παντρεμένος με δύο παιδιά.

Ιωάννης Πατσαντάρας, αντιπτέραχος, αρχηγός ΑΤΑ

Διετέλεσε διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης. Γεννήθηκε το έτος 1954 στην Αράχωβα Βοιωτίας. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων τον Ιούνιο του 1977 ως Ανθυποσμηναγός Ιπτάμενος. Εχει υπηρετήσει σε θέσεις Διοίκησης επιπέδου Μοίρας Πολεμικών Αεροσκαφών και Πτέρυγας Μάχης. Διαθέτει επιτελική εμπειρία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και το ΝΑΤΟ. Ηταν επίσης υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Φράγκος Φραγκούλης, αντιστράτηγος, αρχηγός ΓΕΣ


Διετέλσε Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Γεννήθηκε το 1951 στην Κομοτηνή. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων 1ος το 1970, από την οποία αποφοίτησε 1ος το 1974 ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Παρακολούθησε το σύνολο των Σχολείων του Στρατού και είναι εν ενεργεία Αλεξιπτωτιστής. Υπηρέτησε ως Διοικητής Υπομονάδας και Μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων και ως Στρατιωτικός Ακόλουθος στην Ελληνική Πρεσβεία στην Aγκυρα. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και του NATO DEFENCE COLLEGE (NADEFCOL). Υπηρέτησε ως Επιτελής σε Σύνταγμα, σε Μεραρχία, στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Aμυνας (ΓΕΕΘΑ). Διετέλεσε Διοικητής της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών τα έτη 2002 - 2003.Το 2003 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντού Πολιτικής Σχεδίων και Εκμετάλλευσης στο ΓΕΕΘΑ. Το 2004 προήχθη σε Υποστράτηγο και ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντού Διακλαδικής Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών. Το έτος 2006, ανέλαβε τη Διοίκηση της XVI M/Κ ΜΠ. Το 2007 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και ανέλαβε τη Διοίκηση του Β΄ ΣΣ και το 2008 ανέλαβε τη Διοίκηση της 1ΗΣ Στρατιάς. Μιλάει την αγγλική, την τουρκική και την ρωσική γλώσσα. Είναι τελειόφοιτος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Ανάπτυξη, στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές και στο Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη - Ασφάλεια του Παντείου Πανεπιστημίου. Παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: