10 Ιουλ 2009

Βig Βrother της ΕΥΠ βλέπει τους «κακούς»

http://diktyon.files.wordpress.com/2008/08/16455732.jpg

ΕΥΠ-brother εν δράσει! Νέα δεδομένα στον χώρο της ελληνικής... εγκληματολογίας δημιουργεί το υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που έχει θέσει σε λειτουργία τον τελευταίο χρόνο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

Μετά την εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας που είχε απαγάγει τον εφοπλιστή Π. Παναγόπουλο και αναλάμβανε εργολαβίες και υπεργολαβίες θανάτου, ο «Μεγάλος Αδελφός» της ΕΥΠ εντόπισε και το πολυπλόκαμο κύκλωμα μαστροπείας, το οποίο, με την κάλυψη επίορκων αστυνομικών, εκμεταλλευόταν εκατοντάδες αλλοδαπές κοπέλες σε 30 οίκους ανοχής στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας και του εξωτερικού.

Το γερμανικής τεχνολογίας «σύστημα νόμιμης συνακρόασης», αξίας 7 εκατ. ευρώ, όπως αποδεικνύεται, έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας και να αποκαλύψει τα μυστικά του βάλτου. Να ανατρέψει εκ θεμελίων κανόνες και πρακτικές δεκαετιών, καθιστώντας τις υφιστάμενες αστυνομικές μεθόδους ξεπερασμένες και ατελέσφορες και τους μέχρι πρότινος θρασύτατους επίορκους λειτουργούς ανασφαλείς και στο εγγύς μέλλον, γιατί όχι, ενάρετους και εγκρατείς.

Oσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου δεκάδες μαφιόζοι, νονοί, μαστροποί, εκβιαστές, απαγωγείς και επαγγελματίες δολοφόνοι συρρέουν κατά κύματα στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) πείθουν και τους πλέον δύσπιστους ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην στον τομέα πάταξης του κοινού και του οργανωμένου εγκλήματος.

«Χάρη στην τεχνολογική υπεροπλία του το οργανωμένο έγκλημα βρίσκεται πάντοτε ένα βήμα μπροστά από τους διώκτες του» υποστήριζαν επί χρόνια ειδικοί σε θέματα ασφάλειας, εγκληματολόγοι και στελέχη αστυνομικών υπηρεσιών. Σε αυτή τη φάση του αγώνα οι δρομείς δείχνουν να αλλάζουν σειρά, οι πρώτοι έσονται δεύτεροι και οι δεύτεροι πρώτοι. Αν κάποιοι σήμερα αισθάνονται πικραμένοι από τα σύγχρονα επιτεύγματα της τεχνολογίας, αυτοί είναι οι... pio express service που πληροφορούνται με ανησυχία μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματά τους ότι... «η φιλενάδα έχει μηχανά κια και ακούει όλες τις μουσικές»! Παραπονεμένα λόγια ακούγονται και από το στρατόπεδο των επίορκων στελεχών της δημόσιας διοίκησης, τους επιλήσμονες λειτουργούς της Δικαιοσύνης και τους κατ΄ εξακολούθηση ένστολους παραβάτες του Νόμου, οι οποίοι πίστευαν ότι δεν θα λογοδοτήσουν ποτέ για τις πράξεις τους.

Oλους αυτούς τους διευθυντές φυλακών, τα στελέχη υπηρεσιακών συμβουλίων και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που φροντίζουν για τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των ισχυρών κρατουμένων, που τους ανταμείβουν με άδειες και τους εξασφαλίζουν τις καλύτερες μεταθέσεις. Ολους εκείνους τους βρώμικους αστυνομικούς που παρέχουν στις εγκληματικές συμμορίες συνεχή πληροφόρηση για τη δράση των αντίπαλων συμμοριών, που τους προστατεύουν από επικίνδυνες έρευνες, επιβλαβείς ανακρίσεις και καταστρεπτικές συλλήψεις.

«Πράγματι η κατάσταση περιεπλέχθη, κανείς δεν γνωρίζει ποιοι πρέπει να αισθάνονται περισσότερο χαμένοι, οι “κλέφτες” ή οι φίλοι τους “αστυνόμοι;”» σημειώνει με νόημα κορυφαίο στέλεχος του αρμόδιου υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, το οποίο είναι σε θέση να γνωρίζει σε βάθος τα αποτελέσματα των ερευνών. «Γεγονός είναι ότι ακόμη δεν είδαμε τίποτα. Πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους, και ακόμη περισσότεροι θα τον χάσουν εν όψει...».

Η αισιοδοξία των αρμοδίων στελεχών για τη θετική έκβαση των πολυεπίπεδων ερευνών που διεξάγονται εκ παραλλήλου σε ευρύ φάσμα των εγκληματογόνων περιοχών πηγάζει από τους αποκαλυπτικούς, μακάβριους αλλά και σατιρικούς διαλόγους που κατέγραψε ο «Μεγάλος Αδελφός». Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, που γεμίζουν χιλιάδες κόλλες αναφοράς, πολλοί τομείς της δημόσιας διοίκησης, αστέρες και αστερισμοί της δημόσιας σφαίρας, πολλές «γοργόνες και μάγκες» της κοσμικής Αθήνας θα κληθούν να αναζητήσουν την καλύτερη δυνατή νομική υπεράσπιση. Ενα αξεδιάλυτο κουβάρι από ευυπόληπτους και ανυπόληπτους πολίτες, ένα σπάνιο σύμφυρμα από κλέφτες και αστυνόμους που τους ένωσε το χρώμα του χρήματος και η τρυφηλή ζωή, θα έρθει να επιβεβαιώσει δύο απλές αλήθειες. Οτι γενεσιουργό αίτιο της διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση είναι η ανυπαρξία κάθε ελέγχου και ότι η δράση των εγκληματικών συμμοριών στηρίζεται στα όργανα της τάξης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: