31 Ιουλ 2009

GOD BLESS AMERICA - Ε Ε Ε ΕΡΧΟΝΤΑΙ

rondos&serbians

«Ο Άλεξ Ρόντος επανεμφανίστηκε στο ΠΑΣΟΚ, και είναι πολλοί αυτοί που δυσανασχέτησαν. Ο Ελληνοαμερικανός σύμβουλος του φιλοαμερικανού προέδρου της Γεωργίας, μετά το φιάσκο του περασμένου καλοκαιριού, αναζήτησε την ευκαιρία να «επιστρέψει» στην Ελλάδα και τη βρήκε με το πρόσφατο συνέδριο που οργάνωσε ο Γ. Παπανδρέου στη Σκιάθο. Ο κ. Ρόντος αναμένεται να αναλάβει πόστο κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν είναι βέβαιο πως θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Σημειώνουμε -και έχει σημασία- ότι ο κ. Ρόντος ήταν αυτός που συμβούλευσε τον κ. Παπανδρέου να υποστηρίξει το «ναι» στο κυπριακό δημοψήφισμα, και μάλιστα να ανακοινώσει τη λανθασμένη απόφασή του πριν από τον Τάσσο Παπαδόπουλο!».

Αυτά έγραφε προχθές το ΕΘΝΟΣ (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420) σε ένα δημοσίευμα που πέρασε στα πολύ ψιλά. Και όμως η σημασία της είδησης μπορεί να είναι πολύ πιο σπουδαία από την θέση στην οποία δημοσιεύτηκε

Σημειώνουμε ότι ο κ. Ρόντος εκτός από σπουδαίος σύμβουλος επί εξωτερικής πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, από το Σεπτέμβριο του 1999 έως και τους πρώτους μήνες του 2000 λειτούργησε και ως διαμεσολαβητής μεταξύ HΠA και καθεστώτος Mιλόσεβιτς. Mέσω αυτού καθορίσθηκαν μάλιστα αρκετά μυστικά ραντεβού εντός της Eλλάδος μεταξύ Aμερικανών και ανθρώπων του Mιλόσεβιτς.

Γι’ αυτό το λόγο, ο ίδιος πηγαινοερχόταν συχνά στη Γιουγκοσλαβία. H «πρόταση» που κόμιζε ήταν: Nα φύγει ο Mιλόσεβιτς από την εξουσία με αντάλλαγμα να μην δικαστεί στο Δικαστήριο της Xάγης. Εγκυρότατες πηγές αναφέρουν ότι μετά τις τοποθετήσεις του Pόντου στη συνάντηση της σερβικής αντιπολίτευσης και του πρίγκιπα Kαρατζώρτζεβιτς στη Bουλιαγμένη, εξαιτίας της δυσαρέσκειας του Bελιγραδίου, έπαψε να έχει αυτό το ρόλο.

http://www.e-write.gr/files/u3/balkans-map.jpg

Υπενθυμίζουμε και μερικά παλαιότερα δημοσιεύματά μας

Δισεκατομμύρια δολάρια το έπαθλο του πολέμου: Σύμβουλος στις κυβερνήσεις του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας είναι ο πρώην σύμβουλος του κ. Γ. Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντος. Ενώ σε δυτικά προγράμματα που «τρέχουν» στις χώρες δραστηριοποιούνται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, κ. Μαντέλης (σκάνδαλο Ζήμενς) και ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κ. Ανδριανόπουλος.

Τα επιμίσθια του Σόρος στην Γεωργία: Με την ευκαιρία, γιατί ο Άλεξ Ρόντος, πρώην σύμβουλος του κ. Γ. Παπανδρέου, όταν ήταν επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών, λίγο μετά την πτώση του Μιλόσεβιτς, έκανε κάθε πρωί μπρίφινγκ με τον εκπρόσωπο του Ιδρύματος Σόρος στη Σερβία, στο πολυτελές ξενοδοχείου του Βελιγραδίου όπου ο Ελληνοαμερικανός είχε εγκατασταθεί;

Ο Ρόκο, ο Αλεξ και ο Μαντέλης: Ο κ. Μαντέλης έκανε τον σύμβουλο σε ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα (ΟΑΣΑ, κ.λ.π.) στο Ουζμπεκιστάν. Σήμερα είναι στο Αζερμπαϊτζάν, σε ανάλογα προγράμματα. Στο Αζερμπαϊτζάν, όπου ως γνωστόν ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος οι ΗΠΑ για να το αποσπάσουν από τη ρωσική επιρροή και να εκμεταλλευτούν τα ενεργειακά κοιτάσματά του, εργάζεται όμως δραστήρια και οκ. Άλεξ Ρόντος. Λέτε να έχουν σχέσεις οι δυο τους; Με την ευκαιρία, έχει κατατεθεί στον εισαγγελέα ότι μεσάζοντες της αμερικανικής SAIC για το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4i) είχαν πάει στο υπουργείο Εξωτερικών επί κυβερνήσεως Σημίτη για να συναντηθούν με κάποιον και να προωθήσουν το σύστημα. Κι’ αυτό, παρ’ ότι, τυπικώς το ΥΠΕΞ ουδεμία σχέση με την προμήθεια είχε. Λέτε να βοήθησε τότε ο Άλεξ; Ίσως κάτι γνωρίζει ο έτερος Άλεξ (ο δημοσιογράφος) που είχε άριστες σχέσεις με τον Άλεξ Ρόντος.

Ο Αλεξ Ρόντος, οι δημόσιες σχέσεις και ο πόλεμος: Η εταιρεία Orion Strategies του Randy Scheuneman δουλεύει εδώ και πολλά χρόνια με τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, Μακέϊν. Ποιανού άλλου έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις; Του …. Αλεξ Ρόντος, πρώην στενότατου συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου. «Κολεγιές» με σκληρούς Ρεπουμπλικάνους λοιπόν ο Ρόντος παρά τις υψηλές γνωριμίες του ίδιου και του ΓΑΠ όταν ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών με την Ολμπράϊτ, τον Χόλμπρουκ, κ.λ.π.

(Στη φωτογραφία ο κ. Ρόντος με Σέρβους παράγοντες, σε σερβικό συνέδριο στην Ουάσιγκτον, το Μάιο του 2005).

ΠΗΓΗ

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΞ ΟΤΑΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΗΤΑΝ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ? ΜΗΠΩΣ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ? ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ....

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ (ΞΑΝΑ) Ο "ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ' ΚΑΙ Η "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ" ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 1996 ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΑΝΑΠΟΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΣΤΟ ΥΠΕΞ .... ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ , ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.

Ε ΑΝ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Ο ΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ (ΞΑΝΑ)ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΤΑΝ ΤΑ "ΒΡΕΙ" Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ (ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΙΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΛΑΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΙΣΤΕ , ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΖΗΤΑΤΕ ΕΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ) ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ , ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ "ΕΙΔΙΚΟΣ" ΣΤΙΣ "ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΒΕΒΑΙΑ.

ΤΩΡΑ ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ "ΠΑΛΛΗΚΑΡΑΔΕΣ" ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ , ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ , ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΒΕΡΕΣΕ .... ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΙ , ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΧΟΡΕΨΟΥΝ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΑ .....

Ο ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΡΟΖ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΟΚΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ......


PASOK IS HERE , UNITED STRONG

Δεν υπάρχουν σχόλια: