28 Ιουλ 2009

Die Welt:"Oι ορθόδοξοι ιερείς που κατέστρεψαν την Ακρόπολη


Η γερμανική εφημερίδα Die Welt τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμά της:
«Πως κατέστρεψαν την Ακρόπολη οι ορθόδοξοι ιερείς»:
"Ο Κώστας Γαβράς φαίνεται ότι έχει ταλέντο στο να προκαλεί τους χριστιανούς ιεράρχες. Το 2002 με το έργο του ‘Αμήν’ επέσυρε την μήνι της καθολικής εκκλησίας, η οποία διαμαρτυρήθηκε επειδή η σχετική αφίσα έδειχνε δίπλα-δίπλα τον χριστιανικό και τον αγκυλωτό σταυρό. Οι Γάλλοι επίσκοποι τον έσυραν στα δικαστήρια και έχασαν. Κάτι παρόμοιο έγινε τώρα και στην Ελλάδα: ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος φέρεται να ζήτησε την άμεση διακοπή της προβολής του φιλμ."
"Εκπρόσωποι του υπουργείου Πολιτισμού και του Μουσείου αποφάσισαν να προχωρήσουν στο κόψιμο 12 δευτερολέπτων, όπου εμφανίζονται ορθόδοξοι ιερείς να καταστρέφουν τα μάρμαρα."

http://www.statusathensopen.gr/files/mouseio.jpg

Η εφημερίδα αναφέρεται αναλυτικά στις...
αντιδράσεις Γαβρά και αντιπολίτευσης και συμπεραίνει ότι επειδή η εκκλησία συμμετέχει στην εκστρατεία για την επιστροφή των ελγινείων αισθάνεται προσβεβλημένη:
"Το γεγονός ότι η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία επιρρίπτει παραχάραξη της ιστορίας σε έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες επιβεβαιώνει ότι στο εθνικό μέτωπο υπέρ της επιστροφής των ελγινείων θεωρεί ότι συμμετέχει και εκείνη. Είχε δίκιο λοιπόν ο υπουργός Πολιτισμού Σαμαράς: ο Παρθενώνας είναι όντως το σύμβολο του ελληνικού έθνους".

Ενώ το δημοσίευμα καταλήγει με το ανιστόρητο όσο και εμπαθές..."πόρισμα" του συντάκτη σχετικά με την καταγωγή των Νοελλήνων: "Πριν από 180 χρόνια όμως, λίγο πριν από την επανάσταση του ‘21, τα πράγματα ήταν διαφορετικά: αυτοί που ξεσηκώθηκαν τότε ήταν ένα παράξενο συνονθύλευμα από καταπιεσμένους χωρικούς και βοσκούς, πλούσιους καραβοκύρηδες και ισχυρούς συνεργάτες των Τούρκων: αυτό που τους συνένωνε τότε ήταν μόνον η θρησκεία.Το ότι ήταν απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων τους το έμαθαν οι αρχαιολάτρες ξένοι."

ΠΗΓΗ

Εντυπώσεις έχει προκαλέσει το σθένος με το οποίο στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ανήκουν στον στενό πυρήνα των υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου, βάλλουν κατά του καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή, προέδρου του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, αναφορικά με την περικοπή σκηνών από το βίντεο του Κώστα Γαβρά για τις καταστροφές στο ιστορικό μνημείο του ελληνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «parapolitika.gr», η αφετηρία της επίθεσης αυτής βρίσκεται στην προ μηνών άρνηση του κ. Παντερμαλή να αποδεχτεί την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, που μεταφέρθηκε στον γνωστό καθηγητή μέσω κοινού φίλου των δυο ανδρών. Έκτοτε, ο κ. Παντερμαλής μπήκε στη μαύρη λίστα των «παπανδρεϊκών», οι οποίοι θυμίζουν σε κάθε ευκαιρία το πολιτικό παρελθόν του σημερινού προέδρου του νέου Μουσείου Ακρόπολης. Και αναφέρονται στην περίοδο 1996-2000, τότε που ο Δημήτρης Παντερμαλής ήταν βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ως προσωπική επιλογή του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

ΠΗΓΗ

Την «δυσφορία» του Γιώργου Παπανδρέου από την επίθεση της Μαρίας Δαμανάκη εναντίον του προέδρου του Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητή κ. Δ. Παντερμαλή, αναφέρουν πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να έχει ενοχληθεί επειδή η κ. Δαμανάκη επέλεξε να επιτεθεί στον κ. Παντερμαλή με αφορμή το φιλμάκι του Κώστα Γαβρά, σε μια στιγμή μεγάλης δημοτικότητά του λόγω της επιτυχημένης προβολής του Μουσείου.

«Με την τακτική της τον σπρώχνει στη Νέα Δημοκρατία, ενώ ο κ. Παντερμαλής υπήρξε βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ» λένε οι ίδιες πληροφορίες και προσθέτουν ότι εν όψει εκλογών το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να ανοίξει μέτωπα με την Εκκλησία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Παντερμαλής ήταν βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1996-2000.

ΠΗΓΗ

http://greekinfo.net/visiting_new_acropolis_museum/image1.jpg

ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΕΝ ΠΑΡΙΣΙΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥ Κ. ΓΑΒΡΑ.

ΑΝ ΕΓΙΝΕ "ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ" ΤΟΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο κ. ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗΣ ΕΞΕΧΟΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ" ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.

Η Μ. ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΑΠΛΩΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ "ΠΑΡΟΥΣΙΑ" ΤΗΣ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ , ΚΑΜΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ?

ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ , ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ" ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΒΡΙΣΚΕΙΣ , ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ? Ή ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ?

ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ" ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ ΑΥΓΑ ΔΕΝ ΒΑΦΕΙΣ ΜΕ ΠΟΡΔΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ Ή ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ , ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ (ΙΔΙΩΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ "ΠΡΑΣΙΝΕΣ" ΚΑΙ ΜΥΡΙΖΟΥΝ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ") , ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: