17 Ιουλ 2009

"Απαράδεκτες" χαρακτηρίζει ο λεγόμενος ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου

Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών του ψευδοκράτους Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν υποστήριξε χθες ότι τα εγγυητικά δικαιώματα της Τουρκίας στην Κύπρο προκύπτουν από Διεθνείς Συνθήκες και δεν μπορούν να απαλειφτούν χωρίς προηγουμένως να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών.

«Αυτό δεν είναι θέμα για το οποίο η ελληνοκυπριακή διοίκηση», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, «μπορεί να αποφασίσει από μόνη της», είπε.


Σε γραπτή του δήλωση, ο κ Οζγκιουργκιούν χαρακτήρισε ως «άκρως απαράδεκτες» τις πρόσφατες δηλώσεις «της ελληνοκυπριακής ηγεσίας και του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, με τις οποίες αμφισβητούνται τα εγγυητικά δικαιώματα της Τουρκίας στην Κύπρο».

Αναφέροντας πως οι Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν και δεν θα αποδεχτούν εγγυήσεις από την ΕΕ, ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών είπε ότι «οι αποτελεσματικές και υφιστάμενες εγγυήσεις της Τουρκίας δεν αποτελούν θέμα ανοικτό προς συζήτηση».

Πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό για τους Τούρκους της Κύπρου να δεχτούν λύση του Κυπριακού μέσω της οποίας δεν θα διατηρούνται «οι αποτελεσματικές και υφιστάμενες» εγγυήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο.

«Το να σκεφτεί ή να εισηγηθεί κάποιος κάτι τέτοιο, είναι κάτι που δεν τίθεται προς συζήτηση», είπε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου για την παρουσία του κατοχικού στρατού και των εποίκων, ο κ. Οζγκιουργκιούν υποστήριξε ότι ο Αρχιεπίσκοπος «βγήκε έξω από τα όρια του», προσθέτοντας πως ο Αρχιεπίκσοπος «συμπεριφέρεται με τρόπο ο οποίος δεν αρμόζει σε θρησκευτικό ηγέτη».

«Ούτε ένας Τούρκος στρατιώτης δεν θα αποχωρήσει χωρίς τη συγκατάθεση των Τουρκοκυπρίων», σημείωσε, προσθέτοντας πως «είναι καιρός οι Ελληνοκύπριοι να κατανοήσουν ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο νησί και όταν εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό» ενώ ισχυρίστηκε πως η παραμονή τους είναι «ευθυγραμμισμένη με τις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες».

«Ο Χρυσόστομος πρέπει να καταλάβει ότι αυτό το θέμα είναι ζωτικής σημασίας για τους Τουρκοκύπριους και πως δεν είναι ανοικτό για διαπραγμάτευση», πρόσθεσε ενώ καταλήγοντας ανέφερε πως «τέτοιες προσπάθειες στοχεύουν σκόπιμα να σαμποτάρουν τις σχέσεις μεταξύ των δυο λαών στην Κύπρο, όπως επίσης και τη συνεχιζόμενη διαδικασία των διαπραγματεύσεων».

Τις δηλώσεις Οζγκιουργκιούν προβάλλει σήμερα ο τ/κ Τύπος, όπου σημειώνεται ακόμα η τοποθέτηση του λεγόμενου υπέξ στο θέμα των εποίκων, ότι αποτελεί «εσωτερική υπόθεση» του ψευδοκράτους.

ΠΗΓΗ

http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/480179.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: