17 Ιουλ 2009

Γεωφυσικές έρευνες και εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας προαναγγέλλει η Τουρκία

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgW_9iDLLUA520KH8Yx6tk7y04zlhpAoWgWvWGnRyEBQ5Jh39K8AHc-ZGr6a8ceiVXYuoTBpCfBl6RKtJY4P1tNJkcIUtUesJHBstxRyW1_867OKBsyIH-wbnwpM4xcuUHJKsqVGarpl2m7/s400/aegean-12miles.jpg

Ενώ συνεχίζονται οι παραβιάσεις


Γεωφυσικές έρευνες σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που περιλαμβάνει και ελληνική υφαλοκρηπίδα προγραμματίζει η Τουρκία, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Αθήνα.
Σε ανακοινωσή του το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι για το θέμα ο πρέσβης της Ελλάδας στην Aγκυρα επικοινώνησε με τους αρμοδίους αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Το θέμα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας και αφορά σε απόφαση που ελήφθη στις 30 Ιουλίου 2008 περί γεωφυσικών ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα Νότια και Ανατολικά του Καστελορίζου.
«Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα είναι δεδομένες και έχουν γνωστοποιηθεί επανειλημμένως προς την τουρκική πλευρά. Σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, τμήμα της περιοχής που αναφέρεται στη δημοσίευση περιλαμβάνει ελληνική υφαλοκρηπίδα» δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, τονίζοντας ότι η Αθήνα θα παρακολουθεί στενά στο ζήτημα.

Την Παρασκεύη συνεχίστηκαν και οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά. Σχηματισμός οκτώ τουρκικών F16 εισήλθε στις 11:58 μεταξύ Λήμνου και Λέσβου και στις 12:27 τα τέσσερα αεροσκάφη του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι και εξήλθαν από το FIR Αθηνών στις 12:30.

Newsroom ΔΟΛ

"MEHMETCIK BUSTERS"

Την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεων της Τουρκίας απόφασης περί γεωφυσικών ερευνών νότια και ανατολικά του Καστελόριζου.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γρ. Δελαβέκουρας σημειώνει πως αυτό αντιβαίνει στους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο.
Επισημαίνει ακόμη πως σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, τμήμα της περιοχής που αναφέρεται στη δημοσίευση περιλαμβάνει ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Καταλήγοντας τόνιζει πως ήδη ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα επικοινώνησε με τους αρμοδίους αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας πως η το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και προβαίνει σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

NAFTEMPORIKI.GR


ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΣΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ ΘΑ ΤΗΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΑΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ. ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΘΕ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ , ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ?

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !! ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΛΩΤΣΟΠΑΤΙΝΑΔΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΚΩΜΑ .... ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEib6jGK-kqHgO0iFNB7JMjR_7OBnSYZ7KW_O466Jvr6gxEhd8nNSIi7SLuxJyqe5QvNrjC0l3aa-ZgcQOrBc6wyJKLAWaT-_IK_fpMvq7Vl2F3l9jjd9-sxqvcVtnl3iKOzPGh0mZijPf4/s400/%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B9.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: