16 Ιουλ 2009

Μετακομίζουν τα γκέτο - "ΓΚΡΙΖΕΣ" ΖΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Στην πλατεία Αττικής φαίνεται πως μεταφέρθηκαν οι παράνομοι μετανάστες που εκδιώχθηκαν από την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα μετά τις απανωτές επιχειρήσεις – σκούπα της Αστυνομίας, αλλά και τα επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών με επίκεντρο την παιδική χαρά που είναι κλειστή με λουκέτο τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα οι αστυνομικές επιχειρήσεις-σκούπα έχουν βελτιώσει την κατάσταση στην πλατεία Θεάτρου και στους γύρω δρόμους του γκέτο -τη Μενάνδρου, τη Ζήνωνος και τη Σοφοκλέους- αλλά την ίδια ώρα σε απόσταση δύο τετραγώνων «πνίγονται» η πλατεία Κουμουνδούρου, η πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, η Αγησιλάου, η Βούλγαρη με την παρανομία να «μετακομίζει» προς το Μεταξουργείο.

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έχουν αρχίσει να παραπονούνται ότι η κατάσταση έχει γίνει ασφυκτική. Καταστηματάρχες λένε ότι μετά τις 7 το απόγευμα η Πλατεία Αττικής γεμίζει απελπισμένους που βρίσκουν καταφύγιο στα παγκάκια και τα παρτέρια.

Οι συνεχείς εδώ και ενάμιση μήνα επιχειρήσεις-σκούπα στα χαρακτηρισμένα γκέτο, οι δεκάδες προσαγωγές, τα αστυνομικά μέτρα με αστυνομικούς που περιπολούν στους επικίνδυνους δρόμους και πλατείες, δεν έλυσαν το πρόβλημα. Απλώς το μετέφεραν σε γειτονικές περιοχές που σήμερα ασφυκτιούν.

Μαζί με τους παράνομους μετανάστες που ήρθαν από τον Άγιο Παντελεήμονα, μεταφέρθηκαν και τα προβλήματα. Έγινε και εδώ πιάτσα, με συμπλοκές, επεισόδια και φασαρίες.

Εξάλλου, η πλατεία Κουμουνδούρου σε μεσημεριανές ώρες είναι γεμάτη χρήστες ναρκωτικών, ενώ στα γύρω στενά συναντά κανείς τους «ντίλερ» με τα κινητά τηλεφώνα που κανονίζουν τις συναλλαγές.

Αποκορύφωμα της όλης κατάστασης είναι ότι η πιάτσα για τις συναλλαγές ναρκωτικών έχει στηθεί γύρω από έναν παιδικό σταθμό, όπου φιλοξενούνται τουλάχιστον 52 παιδιά βρεφικής και προνηπιακής ηλικίας.

www.in.gr

1 σχόλιο:

Συγκέντρωση για την λαθρομετανάστευση είπε...

Ειρηνικά και χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την λαθρομετανάστευση, τα ναρκωτικά και τη βία από την "Επιτροπή κατοίκων" της πλατείας Αττικής. Οι διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, καλούσαν τους περίοικους να ενωθούν μαζί τους σε ένα κοινό αγώνα με στόχο να "σωθεί η γειτονιά και η πόλη μας από την αλλοίωση που επιφέρουν οι μετανάστες", ενώ η παρουσία της αστυνομίας που είχε λάβει μέτρα προκειμένου να αποτραπούν τυχόν έκτροπα, ήταν διακριτική.
Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας επεσήμαναν ότι δεν πρέπει να υπάρχει γκέτο πουθενά στην πόλη, ότι η σιωπή είναι συνενοχή και η αλληλεγγύη το μόνο όπλο.

Ένας ο αγώνας παντού , ένας στόχος, ένας σκοπός, ήταν το σύνθημα των κατοίκων της πλατείας Αττικής.