8 Ιουλ 2009

ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Φόβοι για δημιουργία κέντρων λαθρομεταναστών

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι τοπικοί φορείς της Ημαθίας, που είναι μία από τις υποψήφιες περιοχές για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών, όσο το υπουργείο Εσωτερικών δεν αποκαλύπτει πού πρόκειται να δημιουργήσει τέτοιους χώρους κράτησης.
Της Σοφίας Χριστοφορίδου

Η χθεσινή επίσκεψη του υφυπουργού Άμυνας Γιάννη Πλακιωτάκη στο νομό Ημαθίας πυροδότησε τις φήμες ότι δρομολογείται η μετατροπή του ανενεργού στρατοπέδου “Ταγματάρχη Ταμπακοπούλου” στον Τριπόταμο και η αξιοποίησή του για το σκοπό αυτό. Ο υφυπουργός πάντως διέψευσε ότι η επίσκεψή του σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα, αλλά επί της ουσίας παρέπεμψε στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η κινητικότητα που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο στρατόπεδο ενέτεινε την ανησυχία των τοπικών φορέων, που αντιτίθενται στο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί στην περιοχή τους ένας χώρος κράτησης για εκατοντάδες λαθρομετανάστες. Στο μεταξύ έχει αρχίσει η μεταφορά σομαλών λαθρομεταναστών από άλλες περιοχές στα κρατητήρια των τμημάτων συνοριακής φύλαξης στους Γεωργιανούς και στη Νάουσα, τα οποία όμως είναι ήδη γεμάτα και οι συνθήκες κράτησης κακές, ενώ οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται για ελλείψεις προσωπικού. Εξάλλου, σήμερα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας, για να πάρει θέση σχετικά με την πιθανότητα δημιουργίας κέντρου κράτησης μεταναστών στην περιοχή.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Σε κάθε νομό της Βόρειας Ελλάδας, όπου υπάρχει κάποιο ανενεργό στρατόπεδο, από τη Νέα Σάντα Κιλκίς και το Δρέπανο Κοζάνης μέχρι τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, δήμαρχοι και νομάρχες βρίσκονται υπ’ ατμόν και ετοιμάζονται να κατεβάσουν τον κόσμο στους δρόμους, στην περίπτωση που αποφασιστεί να εγκατασταθεί στην περιοχή τους το ανεπιθύμητο κέντρο φύλαξης μεταναστών. Υπάρχουν όμως δύο εξαιρέσεις. Στο νομό Έβρου ο ίδιος ο νομάρχης Ν. Ζαμπουνίδης πρότεινε να γίνει ένα νέο κέντρο στις Φέρρες, στα πρότυπα του Κυπρίνου, και στην Καβάλα ο πρόεδρος της διευρυμένης νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κώστας Τάτσης πρότεινε να αξιοποιηθούν οι πρώην εγκαταστάσεις της “Φωνής της Αμερικής”, γιατί, όπως λέει, “πρέπει να βοηθήσουμε όλοι οι φορείς στην αντιμετώπιση του προβλήματος”.

ΠΗΓΗ

ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ , ΜΠΟΡΕΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ , ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ.

ΕΤΣΙ ΣΑΝ ΕΒΡΙΤΕΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΛΛΩΝ "ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ "ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ..... ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ".

ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ κ. ΖΑΜΠΟΥΝΙΔΗ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΙΣ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ "ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ" ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΝΑ ΤΟ ΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: