18 Ιουλ 2009

ΤΟΤΕ , ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ....

«Πραγματικός πατριώτης είναι όποιος ενεργεί καθημερινά και ευσυνείδητα, στον τομέα που ετάχθη, υπέρ της πατρίδος, δηλαδή υπέρ του γενικού καλού και οφέλους», είπε και παρατήρησε ότι οι λέξεις Ελλάς, Ελευθερία, Σημαία, Ελληνες, Πατριώτες χρησιμοποιούνται συχνά χωρίς μεγάλη περίσκεψη. Οι λέξεις αυτές θα έχουν κερδίσει το νόημά τους αν μπορέσουμε να συναισθανθούμε, έστω και σε πολύ μικρότερο βαθμό, τα συναισθήματα των πολεμιστών και αμάχων στις 28 Οκτωβρίου 1940.

Περί διαφθοράς

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στιγμάτισε τα φαινόμενα διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση και χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για να τα καταδικάσει. «Δεν είναι πατριώτης ο υπάλληλος του Δημοσίου που δεν σέβεται και δεν υπηρετεί τους πολίτες, που δεν λογαριάζει το δημόσιο χρήμα που διαχειρίζεται», υπογράμμισε. «Η καθυστέρηση της χώρας μας σε πάρα πολλές περιπτώσεις, αν όχι σε όλες, οφείλεται στους κακούς υπαλλήλους, στα αδηφάγα παράσιτα του δημόσιου πλούτου».

Παρατήρησε ότι δεν υπάρχουν αποτελεσματικά συστήματα πρόληψης και καταστολής της διαφθοράς. «Δεν λειτουργεί η κύρωση. Μπορούν εύκολα να την αποφεύγουν οι υπαίτιοι. Μάχεται η ανεξάρτητη αρχή κατά της διαφθοράς των δημοσίων υπηρεσιών, αγωνίζεται ο Συνήγορος του Πολίτη, επιτελεί το έργο της η Δικαιοσύνη, αλλά τα αποτελέσματα είναι πενιχρά ακόμη».

Πολίτες, Τύπος

Επέρριψε ευθύνες στους πολίτες, που συνεργούν στην παρανομία, για να τακτοποιήσουν υποθέσεις τους, και στον Τύπο, που «προσπαθεί, αλλά συχνά επιλέγει να προβάλλει ό,τι συμφέρει κομματικά τη μία ή την άλλη πλευρά και δεν μάχεται πάντοτε τους πραγματικούς εχθρούς της χώρας. Οι πολιτικοί άνδρες βρίσκονται πάντοτε στο στόχαστρο, γιατί έχουν πολιτικές ευθύνες και υποχρεώσεις, αλλά η πραγματική ευθύνη απλώνεται σε πολλούς χώρους».

«Υπάρχουν πάρα πολλές σπατάλες και διαρροές του δημόσιου πλούτου, που δεν δικαιολογούνται», είπε, ενώ σχολίασε πως η «η γραφειοκρατία στη δημόσια διοίκηση ενεργεί απέναντι στους πολίτες με σαδιστική ευχαρίστηση».

Και για αυθαίρετα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μνημόνευσε την ανάγκη και υποχρέωση όλων για να σταματήσει η αυθαίρετη δόμηση και αναφέρθηκε στην έλλειψη αξιοκρατίας στο Δημόσιο λέγοντας: «Με τους διαγωνισμούς δεν μπορεί να ελεγχθεί η εντιμότης, η ευσυνειδησία, η εργατικότης. Το κράτος οφείλει να προωθεί τους ικανούς και ενάρετους και να τους επιβραβεύει».»

ΕΠΙ ΠΟΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙ ?

ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2003 , ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕ ΡΟΛΟΙ.

ΠΗΓΗ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0p_wrlsT7SBOQh2qjP6dMaClPeVoigI3079FXOAA_udSxhrB88TNQMWmEA3-1q7010h8NOyYwzkKaFFADrYQzafIy54bR3kyfcpQao2IpFU-ms1_Io8TKwxxjzjOFNXuayRdm2UJEmsSR/s400/pasok-5.jpg

PASOK BECAUSE EVERY DAY IN EVERY WAY WE GET BETTER AND BETTER

Δεν υπάρχουν σχόλια: