28 Ιουλ 2009

"Ανάγκη εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο Σκοπιανό." - ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ?

http://xryshaygh.files.wordpress.com/2008/05/skopianoi.jpg

Στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η οποία θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών, αναφέρθηκε ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Κάρλ Μπίλντσε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-ΠΓΔΜ στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μπίλντ αναγνώρισε πως η εκκρεμότητα της ονομασίας είναι ένα σημαντικό και πολύπλοκο θέμα. Επεσήμανε δε πως συνιστά βάρος για τις δύο πλευρές οι οποίες, όπως τόνισε, θα πρέπει να έχουν αντικειμενικό στόχο να προχωρήσουν σε λύση.
«Αυτό το λέω έχοντας...
επίγνωση και με σεβασμό προς όλα τα πολύπλοκα ζητήματα, τις συγκινησιακού χαρακτήρα σχετικές πτυχές αλλά και τις αρχές που εμπλέκονται στο θέμα αυτό», κατέληξε.

Παράλληλα, ο υπουργός εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι υπογράμμισε ότι στόχος της ΠΓΔΜ είναι ο καθορισμός από την ΕΕ ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων εντός του 2009.
Στο κείμενο της κοινής θέσης της ΕΕ σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες και δηλώσεις που θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις καλής γειτονίας».

Η ΕΕ επισημαίνει ακόμη πως «οι σχέσεις με την Ελλάδα εξακολουθούν να βαρύνονται από το άλυτο ζήτημα της ονομασίας. Η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας συμπεριλαμβανομένης μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης μετά από διαπραγματεύσεις όσον αφορά το ζήτημα του ονόματος, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, παραμένει ζωτικής σημασίας», καταλήγει το κείμενο της κοινής θέσης των «27» σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEQkxSSWrvS0mh2DjcTA0HQnB0-FrrKyuPPvvKA4cl1n-xEf5m4By4g1tcyplEBKpfUPmccLPAcSzIYI2K_FNh_lnP7cUppEvza2EmzZ9I0vJytbuCJrTwUwg3WPEmdQzHgfYq56xBn1mV/s320/skopianoi.jpg

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ" ? ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ? ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ , ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ , ΑΝΑΓΚΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ , ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ , ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ , ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ , ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ .... ΑΡΑ ? ΤΙ ΟΦΕΛΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ? ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΜΠΡΑΒΟ ΤΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ? ΑΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΑΡΓΑ ΑΡΓΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ .....

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ , ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΛΟΣΟΣΚΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΣΑΝ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΙ ΦΑΣΙΑΝΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΣΙΡΚΟΥ ? ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΚΑΙΓΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ , ΑΝ ΘΕΛΩ ΤΣΙΡΚΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤ-3 ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΓΕΛΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΟΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΟΥΝΤΖΩΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ.


http://nationalpride.files.wordpress.com/2009/06/skopjie_51.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: