21 Ιουλ 2009

Νέα ερμηνεία του Συντάγματος: «εθνικό συμφέρον είναι η ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση»

rovlias_dinos

Σε σημερινή του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM» το μέλος του ΠΓ του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας δήλωσε τα εξής για την παρέμβαση Τσάτσου στο θέμα της εκλογής του Προέδρου Δημοκρατίας: «Το εθνικό συμφέρον, το συμφέρον της χώρας επιβάλει να γίνουν εκλογές και να αλλάξει η κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα, η εφαρμογή, ή η ερμηνεία του Συντάγματος δεν μπορεί να λειτουργήσουν σε βάρος του εθνικού συμφέροντος. Σαφώς το εθνικό συμφέρον, η ανάγκη αλλαγής της κυβέρνησης, υπερέχει της όποιας ερμηνείας και εφαρμογής ενός νομικού κειμένου, ακόμη και αν αυτό είναι το Σύνταγμα. Έχω την αίσθηση ότι η προσέγγιση του Καθηγητή, τον οποίο απολύτως σέβομαι ως νομικό, έχω την αίσθηση ότι η προσέγγιση είναι καθαρά και μόνο νομική, ενώ σ’ αυτό το ζήτημα, σ’ αυτό το σοβαρό θέμα υπάρχουν δυο παράμετροι, η νομική και η πολιτική. Όσον αφορά τη νομική, η ισχύουσα διάταξη ως έχει, αυτή που ισχύει και θα σας πω γιατί το τονίζω αυτό, δεν απαγορεύει την εξέλιξη αυτή, η οποία έχει δρομολογηθεί εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ…..»

Τι μας είπε δηλαδή:

1. Το Σύνταγμα είναι ένα «νομικό κείμενο» και όχι ο Ανώτατος Καταστατικός Χάρτης της Χώρας όπως νομίζαμε μέχρι τώρα, Άρα ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύει όπως θέλει.

2. Διαφοροποιεί το εθνικό συμφέρον από την εφαρμογή του Συντάγματος και το ταυτίζει με το κομματικό συμφέρον του ΠΑΣΟΚ, που είναι η ανάδειξη του στην κυβέρνηση.

Χρειάζονται άλλα σχόλια;

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ρόβλιας είναι σημαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και θεωρείται επίσης καταρτισμένος νομικός.

ΠΗΓΗ

http://animal-free-working.pblogs.gr/files/70131-gp.jpg

ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΗΤΑΝ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΗΤΑΝ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΗΤΑΝ Η "ΓΚΡΙΖΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΗΤΑΝ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ "ΖΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ" , ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΗΤΑΝ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΗΤΑΝ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ "ΠΡΑΣΙΝΗΣ" ΕΥΠ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΗΤΑΝ Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ , ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΧΘΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEWMBE4p-_uqsUN4ngCyy5T9quWAmm1U6Mcn7D40cChRHyfZ-DiTGJoGItf-TNGldfyoyNNeb8s9J8qSjO2uCRmZiRcjmkkl6oisk4CwwnJ4wGsNsiLWCdKpWwZIzjiebmjfTOjYm9wKE/s400/PASOK.bmp

ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΝΔ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΕΧΤΕΙ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ "ΞΗΡΑΣΙΑΣ" ΤΟ ΠΑΣΟΚ , ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ...... ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ , ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ , ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΑΦΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΕΠΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΤΟΥ .....

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ 'ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ".
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ (ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΓΕΛΙΑ) ΛΑΟΣ ..... ΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΝΟΜΙΖΩ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΩ ΚΑΙ ΟΡΚΟ ....

ΑΦΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΣΕΤΕ ΤΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΣΤΑ ΣΚ....Α ? ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΠΛΕΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ? ΟΛΟΙ ΣΑΣ ..... ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ , ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΘΩΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ? ΕΣΕΙΣ Ή ΕΜΕΙΣ ?

"ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ..... "

http://www.i-live.gr/wp-content/uploads/2009/07/news-siemens-case-tsoukatos-xristoforakos.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: