12 Ιουλ 2009

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΟΥΙΓΟΥΡΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Η Τουρκία πρωτοστατεί στην υπεράσπιση των Ουιγούρων.-

Η Τουρκική εφημερίδα Star με τίτλο "θα συζητήσουμε τη θηριωδία στα ΗΕ" δημοσιεύει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με τα επεισόδια στην περιοχή Σιντζάν στη Κίνα. Στην εφημερίδα αναφέρεται ότι ο Ερντογάν στις διμερείς επαφές που είχε, χρησιμοποίησε τη λέξη "θηριωδία" και είπε πως πρέπει όλες οι χώρες να αντιδράσουν στα επεισόδια κατά των Ουιγούρων. Επίσης ανέφερε ότι η Τουρκία είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και θα φέρει στην επικαιρότητα τις ταραχές που προκλήθηκαν.

Σημειώνεται πως η Τουρκία εμπλέκεται σοβαρά στις υποθέσεις των τουρκόφωνων Ουιγούρων, τους οποίους χαρακτηρίζει ως «τουρκική μειονότητα» και την περιοχή τους «ανατολικό τουρκεστάν».

Από χθες, ξεκίνησε μποϊκοτάζ των Κινεζικών προϊόντων στην Τουρκία με ανακοίνωση του Υπουργείου Βιομηχανίας της Τουρκίας.

Οι σχέσεις Τουρκίας-Κίνας επιδεινώνονται ραγδαία, και αναμένεται να επιδεινωθούν περαιτέρω, και μάλιστα σε βάθος χρόνου, καθώς η Τουρκία πρωτοστατεί εναντίων της Κίνας στην υπόθεση των Ουιγούρων.

Σημειώνεται επίσης, πως η περιοχή που κατοικούν οι Ουιγούροι, μεταξύ Κίνας-Μογγολίας-Θιβέτ, θεωρείται η «γενέθλια γη» των Τούρκων, καθώς από ελκύουν την καταγωγή τους ιστορικά. Οι Ουιγούροι αποκαλούνται «πρωτότουρκοι» ή «αρχαίοι τούρκοι» στην Τουρκική ιστορική βιβλιογραφία.

Η υπόθεση των Ουιγούρων αναμένεται να λάβει μεγάλες διαστάσεις με την εμπλοκή πολλών δυτικών χωρών, καθώς αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να πληγή η αναδυόμενη Κίνα. Σε πολλές περιπτώσεις γίνεται λόγος για «επανάσταση» κατά της Κίνας, με πρωτοστάτη την Τουρκία.

Κατάπληξη προκάλεσε το γεγονός της πλήρους Τουρκικής εμπλοκής στο θέμα των Ουιγούρων, σε αρκετούς Ευρωπαίους οι οποίοι αγνοούσαν πλήρως πως οι Τούρκοι ελκύουν την καταγωγή τους από την απομεμακρυσμένη και απομονωμένη αυτή περιοχή στα βάθη της Ασίας.

Το θέμα έγινε αντικείμενο πολλών ανεπίσημων συζητήσεων κυρίως στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου τέθηκε το ερώτημα, αν θα πρέπει ένας λαός προερχόμενος από τα βάθη της Ασίας, να γίνει μέλος της Ε.Ε..

Οι δηλώσεις Ερτογάν, περί «θηριωδίας» προκάλεσαν θυμηδία σε Ευρωβουλευτές του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε., οι οποίοι σχολιάζοντας ειρωνικά τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, αναφέρθηκαν στην «ειρηνική κάθοδο» των Τούρκων από τις περιοχές της Μογγολίας στα όρια της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. ΄Αλλοι εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους, καθώς μια πιθανή μελλοντική είσοδος της Τουρκίας στην Ε.Ε., θα υποχρέωνε την Ευρώπη, να συμπεριλάβει την Τουρκική ιστορία στην Ευρωπαϊκή ιστορία, όπου θα γίνεται λόγος για τις Μογγολικές περιοχές από όπου προέρχονται οι Τούρκοι κλπ.

Επίσης, η έντονη δραστηριότητα της Τουρκίας στο θέμα των Ουιγούρων, προβληματίζει, καθώς η Τουρκία επιθυμεί να φέρει το θέμα στους θεσμούς της Ε.Ε., η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα εσωτερικά προβλήματα της Κίνας και σαφώς σε έντονη αντιπαράθεση μαζί της.

ΠΗΓΗ

ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΑΝ "ΤΟΥΡΚΙΚΗ" ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ "ΜΠΑΤΙ ΤΡΑΚΥΑ".

"ΘΗΡΙΩΔΙΑ" ΚΑΙ "ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ" ... ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ (ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ) ΟΤΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΣΥΡΙΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.

Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ ΤΟ 1529. ΑΠΛΩΣ ΤΟΤΕ Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩ ΤΩΡΑ Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΤΙΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ.

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΟΤΑΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΤΑΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΜΠΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΤΑ "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ" ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ "ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ".

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΟΥΚΕΤΩΝ WS-1 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΕΝΩ ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΣ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΦΟΡΑ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ , ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ "ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ" ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ , ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΑΝΤΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ , ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΛΟΣΣΟ , ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ , ΟΠΩΣ Η ΚΙΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΑΚΟΜΑ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ , ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ .....

Δεν υπάρχουν σχόλια: