18 Ιουλ 2009

Παπανδρέου: Εκλογές Μάρτιο ανεξαρτήτως προσώπων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEism-GcLVHSI9D0jv_1z7baizdWX6RLVtkFn__NpPW4HoGhvyvDBJPX1atC4Vn54aXXCOXGM3kJReGelz3kYZsHgGFHYhpm7PFTK234F5s3ww7fNb_xSw58RFlHV2YkRVSwAueSKYjYwgc/s400/papandreoutrikala.jpg

Με τη φράση «η αλλαγή πορείας της χώρας προέχει οποιωνδήποτε προσώπων» ο κ. Γ. Παπανδρέου άφησε χθες για πρώτη φορά να εννοηθεί με σαφήνεια ότι το κόμμα του θα προκαλέσει εθνικές εκλογές το Μάρτιο, ακόμη κι αν ο κ. Κάρολος Παπούλιας αρνηθεί μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της Δημοκρατίας και προταθεί από την κυβέρνηση άλλο πρόσωπο για την ανώτατη πολιτειακή θέση. Σημειωτέον ότι τη συγκεκριμένη απάντηση την έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν η αξιωματική αντιπολίτευση θα προκαλούσε πρόωρες εκλογές το Μάρτιο ακόμη και στην περίπτωση που προτεινόταν για πρόεδρος ο κ. Κώστας Σημίτης.

Επαναλαμβάνοντας το επιχείρημα ότι για το ΠΑΣΟΚ προέχει της προεδρικής εκλογής, το συμφέρον του τόπου, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «σήμερα το μόνο που δεν εξυπηρετείται είναι το δημόσιο συμφέρον» και για μία ακόμη φορά καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι με τις επιλογές της υπηρετεί την «ανομία και την αδιαφάνεια». (1)

Αναλόγως οξύς για τους κυβερνητικούς χειρισμούς ήταν και όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της «συμμορίας των 16» και την αλλαγή στην ηγεσία της ΕΥΠ. «Ως Ελλάδα, δεν έχουμε ξαναζήσει ποτέ στο παρελθόν μια τέτοια μορφή διακυβέρνησης της χώρας, με τέτοια εγκληματικότητα, διαφθορά, ανομία και συγκάλυψη» τόνισε, ενώ ανάλογη κριτική άσκησε και για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ήταν καλό για τον τόπο να είναι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση τον προσεχή Δεκέμβριο, που κρίνεται η ενταξιακή πορεία της γείτονος. (2)

Τέλος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του Συμποσίου της Σύμης -ολοκληρώθηκε χθες στη Σκιάθο- καθώς «επιβεβαιώθηκε η άποψη του ΠΑΣΟΚ που πιστεύει στην αναβάθμιση της παρουσίας και του διεθνούς ρόλου της Ελλάδος». (3)

ΠΗΓΗ

(1) ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Η ΠΤΩΣΗ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ , ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ή ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ , ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΗΤΕΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ,ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΙΣΣΟΡΟΠΙΩΝ , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΑΠΛΩΣ ΩΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ , ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΘΕ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ POLITI-GR

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ "ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ". ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ .....

(2) ΕΔΩ ΜΙΛΑ ΤΟ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΛΛΟΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ , ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΚΟΣΚΩΤΑ ,ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ , ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ , ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12% ΑΝΕΡΓΙΑ , ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ , ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ , ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ : ΤΟ 1 ΕΚΑΤ. ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΤΕ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ? ΜΕΤΑ ΤΟ 2004 ? ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ? ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΤΕ ΗΡΘΑΝ ? ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΠΕΡΑΣΑΝ Ή ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΤΡΥΠΕΣ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΄90 ? Ο ΜΑΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΣΑΡΗΣ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΗΤΑΝ ?

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ .... ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΜΑΔΡΙΤΗ , ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ? ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΤΕ ΤΑ "ΖΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ" , ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ.

(3) Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΣΕΓΚΟΛΕΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΤ'ΑΛΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΩΣ "ΝΕΟ ΟΜΠΑΜΑ"

http://1.bp.blogspot.com/_ZPNQmCuJc5U/SSBWYH6yfhI/AAAAAAAAIHY/-IewPDX77NY/s320/papandreoumauros.jpg

ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΞΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ. ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΕΝΟΣ "ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥ" ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΗΓΕΤΗ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ , ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: