1 Ιουλ 2009

Μια εικόνα χίλιες λέξεις...

Να προσέξουμε τη φωτογραφία και να διαβάσουμε με προσοχή το κείμενο που ακολουθεί, για να αντιληφθούμε τί ακριβώς γίνεται το διάστημα αυτό στην περιοχή του τουρκικού Κουρδιστάν, και να βγάλουμε το συμπέρασμα αν αυτή η Τουρκία μπορεί να απειλεί, με τον θρασύ τρόπο που το κάνει, την Ελλάδα.

Φέτος έγιναν για 41η φορά τα εγκαίνια της "Έκθεσης Ανατολικής Ανατολής" στην πόλη Τάτβαν, του τουρκικού Κουρδιστάν (Tatvan Doğu Anadolu Fuarı). Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Επαρχείο του Τάτβαν (Tatvan Kaymakamlığı), που ανήκει στο υπουργείο εσωτερικών και αποτελεί, μαζί με τις νομαρχίες, την πιο σκοταδιστική υπηρεσία μέσα από την οποία φακελώνονται οι "άλλοι" (οι έπαρχοι, όπως και οι νομάρχες τοποθετούνται από το υπουργείο εσωτερικών), και από τον Δήμο του Τάτβαν, που ελέγχεται από το Κόμμα Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP), που πρόσκειται φιλικά στο ΡΚΚ.

Το πρόγραμμα των εγκαινίων καθώς και άλλες λεπτομέρειες της έκθεσης, ρυθμίστηκαν από τους υπαλλήλους του Δήμου, με τα εξής αποτελέσματα.
Πρώτον, στα εγκαίνια δεν παίχτηκε ο εθνικός ύμνος της Τουρκίας.
Δεύτερον, δεν κρεμάστηκε πουθενά η τουρκική σημαία.
Τρίτον, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των νεκρών της κουρδικής επανάστασης, απ' όπου και η φωτογραφία.

Στη διάρκεια της τήρησης ενός λεπτού σιγής στους ήρωες της κουρδικής επανάστασης, όλοι σηκώθηκαν όρθιοι, εκτός από τον δυστυχή έπαρχο, κ.κ.
Şefik Güldibi.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, εκτός του επάρχου κ. Γκιούλντιμπι και του δημάρχου κ. Οκ, παραβρέθηκαν οι βουλευτές του DTP, Sakık, Yaman και Karabaş και άλλοι επίσημοι της κουρδικής πλευράς.

Ένα άλλο ευτράπελο των εγκαινίων ήταν η παρέμβαση της υπεύθυνης διοργάνωσης της έκθεσης, Hülya Dağ, η οποία απάιτησε να αποσυρθεί η τουρκική σημαία από το χώρο, όταν επιχείρησαν να την περιφέρουν κύκλοι που ελέγχονται από το τουρκικό κράτος.


www.internethaber.com

ΠΗΓΗ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: