4 Ιουν 2009

ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ

http://www.planetinteractive.gr/images/news/ebo.jpg

Την ΕΒΟ επισκέφθηκε η Αλ. Παπαρήγα όπου τόνισε την ανάγκη για απεξάρτηση από αγορές και μονοπώλια του εξωτερικού στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Στην ανάγκη να αποκτήσει η Ελλάδα ισχυρή κρατική αμυντική βιομηχανία, αναφέρθηκε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα κατά τη σημερινή περιοδεία της στην ΕΒΟ.

«Όταν λέμε ανυπακοή και απειθαρχία στην ΕΕ, εννοούμε ότι η Ελλάδα πρέπει να διαθέτει κρατική αμυντική βιομηχανία, όπου πραγματοποιούνται όσο γίνεται περισσότερα έργα, για την άμυνα της χώρας βεβαίως και όχι για επιθετικούς εξοπλισμούς», τόνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε:

«Να φύγουμε πια από αυτή την κατάσταση σε τέτοιες μονάδες, όπως είναι εδώ στην Μάνδρα να μπορούν να κατασκευάσουν σύγχρονα οπλικά συστήματα ή μέρος οπλικών συστημάτων και όμως να έχουν απομείνει 136 εργαζόμενοι και να λυμαίνονται κυριολεκτικά και μόνο για λόγους κερδοφορίας το χώρο οι ιδιώτες. Είναι ευθύνη των κυβερνήσεων και πολύ μεγάλη μάλιστα ευθύνη, γιατί δεν μιλάμε για οποιαδήποτε παραγωγή, αλλά παραγωγή που έχει σχέση με την ικανότητα άμυνας της χώρας και την όσο γίνεται απεξάρτηση από αγορές του εξωτερικού, από μονοπώλια του εξωτερικού, που τη δύσκολη στιγμή μπορούν να εκβιάζουν διπλά και τριπλά».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: