10 Ιουν 2009

Επεισόδια με συλλήψεις στον Άγιο Παντελεήμονα (ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η "ΑΜΥΝΤΙΚΗ" ΣΤΑΣΗ ?)

[AGIOS+PANTELEHMONAS.jpg]

Πέντε άτομα συνελήφθησαν απόψε στο κέντρο της Αθήνας για επίθεση εναντίον αστυνομικών της ομάδας Δέλτα στην οδό Δεριγνύ από την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Η επίθεση σημειώθηκε κατά την διάρκεια επεισοδίων που ξεκίνησαν από τον Άγιο Παντελεήμονα.

Συγκεκριμένα περίπου εκατό άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου από τη Δυτική Αττική πήγαν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα με σκοπό να ανοίξουν την παιδική χαρά που έχουν κλειδώσει κάτοικοι της περιοχής με λουκέτα για να μην μπαίνουν μετανάστες. Εκεί όμως σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας συνεπλάκησαν με κατοίκους της περιοχής και γι' αυτό στο σημείο πήγαν διμοιρίες των ΜΑΤ που απέτρεψαν επέκταση των επεισοδίων. Οι νεαροί αντιεξουσιαστές στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την οδό Πατησίων μέσω της οδού Δεριγνύ αλλά εκεί συναντήθηκαν με ομάδα Δέλτα και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.

Στο σημείο εκείνο συνελήφθησαν οι πέντε ενώ οι υπόλοιποι κατευθύνθηκαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην Πατησίων από όπου πετούσαν πέτρες. Για το λόγο αυτό έκλεισε η οδός Πατησίων αλλά λίγο αργότερα η ένταση εκτονώθηκε και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: