17 Ιουν 2009

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

http://img118.imageshack.us/img118/1469/misakmilligy9gj1uo8iy1.jpg

«Όπως γνωρίζουμε όλοι, το κράτος μας έχει νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτά είναι καταγραμμένα και από τα Ηνωμένα Έθνη» σχολίασε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Μπουράκ Οζούγκεργκιν, απαντώντας σε ερωτήσεις για την επιστολή διαμαρτυρίας του μόνιμου εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, όπου καταγγέλλεται η Τουρκία ως παραβιάζουσα τον εναέριο και το θαλάσσιο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Είναι πολύ φυσικό να λάβουμε ανάλογα μέτρα, όταν σημειώνονται κινήσεις χωρίς τη δική μας ενημέρωση» τόνισε ο κ. Οζούγκεργκιν.

«Πρέπει να συμπεριφερόμαστε πιο προσεκτικά και να αποφεύγουμε καταστάσεις που θα δημιουργήσουν ένταση, την κρίσιμη αυτή περίοδο, που συνεχίζονται οι προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού»

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ , Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΣΤΙΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΟΤΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ , Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΑΣΧΕΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΟΣ (ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ Ή ΟΧΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ) ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΤΡΟΝΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΜΜΕΣΩΣ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ) ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΤΙ , ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: