17 Ιουν 2009

Τουρκική στήριξη στην υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcAeJxkmPSUYsiEc0vHx5ZD7Zaejx68obaSEd5QJ97EYeaV6S-1piOu5G58NV_BhIqtb8-vPiyjSt5NnxkNkkKhyphenhyphenoKJDy30Lse77XMNS2JW9RS_uBQ5P0PtU4HAJj45pZnKCFtB9fX1FcZ/s400/tayyip_basbug.jpg

Την στήριξή της στην υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ προσέφερε η Τουρκία δια στόματος του αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγ από την πόλη Μοναστήρι. «Η Τουρκία υποστηρίζει αποφασιστικά την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Στο μέλλον η Τουρκία θα υποστηρίξει, σε όλα τα επίπεδα, την ένταξη της ΠΓΔΜ διότι αυτό δεν είναι πλέον πρόβλημα μόνο της ΠΓΔΜ αλλά και δικό μας πρόβλημα και εμείς θα εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα της για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Ιλ.Μπασμπούγ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ κ. Ζόραν Κονιάνοφσκι, ανέφερε ότι η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος στρατηγικός εταίρος της ΠΓΔΜ και πρόσθεσε ότι οι δωρεές της Τουρκίας προς τις ένοπλες δυνάμεις της ΠΓΔΜ, τα προηγούμενα 18 χρόνια, ανήλθαν σε 18 εκατ. ευρώ.

Ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων πραγματοποιεί από την Τρίτη διήμερη επίσκεψη στην ΠΓΔΜ, στη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε στα Σκόπια, με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ κ. Γκιόργκι Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό κ. Νίκολα Γκρούεφσκι.

Στην ατζέντα των συναντήσεων που είχε ο στρατηγός με την στρατιωτική ηγεσία της ΠΓΔΜ βρέθηκαν οι αμυντικές μεταρρυθμίσεις της ΠΓΔΜ και του στρατού της ΠΓΔΜ, η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών καθώς και οι κοινές προοπτικές στον τομέα της άμυνας.

ΠΗΓΗ

ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΡΕΦΑΜΕ ΕΝΑ ΦΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΜΑΣ , ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ , ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΠΓΔΜ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΧΕ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ , ΓΙΑΤΙ ?

ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ , ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΑΣ (ΒΛΕΠΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1996 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ) ΖΗΤΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΩΡΑ Ή ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ , ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: