1 Ιουν 2009

Το Σλαβικό Φιλελληνικό Δίκτυο σταματάει την λειτουργία του

Η απόφαση να διαλυθεί το SPN, της οργάνωσης με βάση την πόλη των Σκοπίων που δημιουργήθηκε ως ένα ανεπίσημος οργανισμός Μαθητών, τον Νοέμβρη του 2008 ώστε να αντιδράσει ενάντια στην Ανθελληνική Προπαγάνδα, Σλαβοφοβία και Φασιστική Ιδεολογία του Γκρουεβισμού, πάρθηκε σήμερα (Σ. 30 Μαίου) μετά απο συμβούλιο των 4 μελών του. Η απόφαση βασίστηκε σε κοινή σύγκλιση σχετικά με την συγκεκριμένη αποστολή της οργάνωσης.

Συμφωνήθηκε ότι η οργάνωση εκπλήρωσε την αποστολή της εναντίο της Ανθελληνικής Προπαγάνδας και του Αντι-Σλαβισμού που προαγόταν απο το νυν καθεστώς των Σκοπίων. Η οργάνωση είχε συγγράψει 4 memos που στάλθηκαν σε 300 πολιτικούς, δημοσιογράφους και καθηγητές στην Ρωσσία, Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Η διανομή των φυλλαδιων στα Σκόπια και στο Κουμάνοβο μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη. Το blog της οργάνωσης, με συνδέσμους σε πάνω απο 60 sites, διαβάστηκε εκτεταμένα στην FYROM και στο εξωτερικό καθώς και συγκέντρωσε πολλά θετικά σχόλια.

Προσπάθειες να δυσφημιστεί η οργάνωση ενορχηστρωμένες απο τις Υπηρεσίες Ασφάλειας του Ψευδομακεδονικού κράτους αποδείχτηκαν ανεπιτυχή. Παρ’ όλα αυτά, αναγνωρίζοντας το “πνεύμα του καιρού”. εμείς, τα μέλη του SPN, αποφασίσαμε να διαλύσουμε την οργάνωση και να συνεχίσουμε το Φιλελληνικό μας σκοπό σε ατομικό επίπεδο.

Επιθυμούμε να επεκτείνουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους όσους μας υποστήριξαν ηθικά και πνευματικά.

CCD του Σλαβικού Φιλελληνικού Δικτύου,

Skoplje, May 30th 2009

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: