22 Ιουν 2009

Γελάει όλη η Τουρκία με το φιάσκο των "δημοκρατικών" εφημερίδων "Το Βήμα" και "Έθνος"

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Ιστορική ψευδής είδηση στον ελληνικό Τύπο", η τουρκική εφημερίδα Sabah σχολιάζει σε έντονο ύφος το εντελώς ανυπόστατο δημοσίευμα της "πρώτης έκδοσης" της εφημερίδας "Το Βήμα", την Κυρικακή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, που ως γνωστόν ανέβαλε τελευταία στιγμή την επίσκεψή του στην Αθήνα, ...συναντήθηκε την ημέρα των εγκαινίων του νέου Μουσείου με τον κ. Καραμανλή στο Μαξίμου!
Κατά την "φανταστική" είδηση του "Βήματος", τον Τούρκο πρωθυπουργό συνόδευε ακόμα ο υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoglu, ο υπουργός Προεδρίας, αρμόδιος για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Egemen Bagis και πέντε ένοπλοι φρουροί.
Στην ίδια είδηση ο Erdogan φέρεται να είναι μάλιστα δυσαρεστημένος από την απόφαση της ΕΕ για τους λαθρομετανάστες.

Η Sabah αναφέρεται και στην εφημερίδα "Έθνος", στην οποία αναφέρεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός έθεσε προϋποθέσεις για το θέμα της επαναλειτουργίας της Χάλκης συσχετίζοντάς το με το θέμα της εκλογής του Μουφτή στην Θράκη.
Η Sabah επίσης σχολιάζει ότι "το Έθνος", που πάντα παρουσιάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κακές, δημοσιεύει ακόμα και ...διαλόγους μεταξύ των δύο πολιτικών».
"...Οι δύο εφημερίδες έγραψαν τα κείμενα από την Παρασκευή, όμως με την αναβολή της τελευταίας στιγμής έπεσαν στην παγίδα...", γράφει η Sabah.

Όπως αναφέρει το τούρκικο έντυπο, που έχει ημερήσια κυκλοφορία 500.000 φύλλα, "...κατά τα ελληνικά site, αυτό που συνέβη είναι λεκές στην ιστορία του ελληνικού Τύπου..."
___________________________
Σ' αυτά τα ..."ανεξάρτητα, αξιόπιστα, επίσημα και δημοκρατικά έντυπα" στηρίζει τις ελπίδες της η αξιωματική αντιπολίτευση.
Και θα επιτύχουν το στόχο τους, διότι η παραπληροφόρηση έχει καθιερωθεί ως το ...πάγιο μενού του Έλληνα.!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: