9 Ιουν 2009

Βεβήλωση της Ελληνικής Σημαίας

http://www.himaraunion.com/images/stories/change-flag.jpg

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, άγνωστοι βεβήλωσαν την ελληνική σημαία που ήταν αναρτημένη πλάι στην αλβανική και την ευρωπαϊκή στα γραφεία της οργάνωσης. Η κίνηση αυτή είναι ενδεικτική των συνθηκών κάτω από τις οποίες οι Έλληνες καλούνται κάθε φορά να ψηφίσουν στην Βόρειο Ήπειρο. Όπως κάθε φορά που διενεργούνται εκλογές στην Αλβανία, τα παρατράγουδα άρχισαν νωρίς. Ενώ το προεκλογικό σύνθημα του κυβερνώντος κόμματος του Σαλί Μπερίσσα ευαγγελίζεται την "αλλαγή" (Shqiperia po ndryshon=Η Αλβανία αλλάζει) φαίνεται πως το κάψιμο της ελληνικής σημαίας παραμένει για μέρος της αλβανικής κοινωνίας σταθερή αξία.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της "Ομόνοιας"

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ “OMONOIA”
BASHKIMI DEMOKRATIK I MINORITETIT ETNIK GREK “OMONIA”
DEMOCRATIC UNION OF GREEK MINORITY IN ALBANIA “OMONOIA”
Άγιοι Σαράντα 8/6/2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοκρατική Ένωση Εθνική Ελληνική Μειονότητα «ΟΜΟΝΟΙΑ», καταγγέλλει την άνανδρη επίθεση που έγινε νύκτα στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης μας. Άγνωστοι που διακατέχονται από αισθήματα ρατσισμού, βεβήλωσαν την ελληνική σημαία που ήταν αναρτημένη μαζί με την αλβανική και ευρωπαϊκή.
Είναι πράξη από ανεύθυνα στοιχεία που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση. Είναι πράξη σκοταδισμού που προκαλεί τα αισθήματα όλων των ελλήνων και θέλουμε να πιστεύουμε και των υγιώς σκεπτόμενων αλβανών συμπολιτών μας.
Το γεγονός ότι τέτοιου είδους γεγονότα συμβαίνουν πάντα προεκλογικά μας κάνει πιο σκεπτικούς για το κλίμα που θα επικρατήσει στις βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν σε 20 μέρες από σήμερα. Στις προηγούμενες εκλογές πέντε μέλη της κοινότητας μας από τη Χειμάρρα, καταδικάστηκαν με τη αστεία κατηγορία ότι πρόσβαλαν τα σύμβολα του Αλβανικού έθνους. Εμείς σεβόμαστε τα σύμβολα όλων των εθνών και καλούμε την Αλβανική δικαιοσύνη να δείξει την ανάλογη ευαισθησία που επιβάλλεται άλλωστε από το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.
Η Δ.Ε.Ε.ΕΜ. «ΟΜΟΝΟΙΑ», πιστή στο όραμα για ειρηνική συνύπαρξη των κοινοτήτων μας δεν πτοείται από τέτοιου είδους επιθέσεις. Μέσα στα πλαίσια του νόμου και των Διεθνών Συμβάσεων, αγωνίζεται με αξιοπρέπεια για τα δίκαια της Ελληνικής Μειονότητας. Αγωνίζεται επίσης με ζήλο και αποτελεί σημαντικό παράγοντα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας, απαιτεί όμως τον αντίστοιχο σεβασμό της Ελληνικής Μειονότητας.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: